Mate Rimac dolazi na WeAreDevelopers Svjetski kongres

On je lider kompanije o kojoj ste čitali mnogo i znate sve o Concept One i C_Two vozilima, te znate da je poznati svjetski nestaško Richard Hammond prvi isprobao najbrži električni superautomobil. Znate i ishod. No, i dalje želite čuti nove informacije o podvizima kompanije Rimac iz Hrvatske. Priliku za susret uživo imate već tokom WeAreDevelopers Svjetskog kongresa, koji se održava u Beču (16. – 18.5.2018.), gdje će osnivač kompanije – Mate Rimac, održati jednosatno predavanje pred 8.000 učesnika, a čiju temu i dalje drži u tajnosti.

Kompaniju Rimac mnogi zovu ingenioznim projektom, osobito jer je nastala na Balkanu, prostoru koji tradicionalno nema sluha za vizionare i inovativne ideje. Time uspjeh, kompanije koja je ove godine predstavljajući C_Two model na najvećem sajmu automobila u Ženevi, uspjela unaprijed rasprodati cijelu seriju (150 vozila) po jediničnoj cijeni između 1.7 i 2.2 miliona eura, postaje ogroman.

Mate Rimac, još od mladenačkih dana važi za vizionara i radoholičara. Po preseljenju u Hrvatsku (2000. godine, iz Livna, Bosna i Hercegovina), Mate je prvi kredit dobio od oca – u vrijednosti od 300.000 kuna. Isti kredit je vratio do zadnjeg novčića već u prvim godinama postojanja kompanije Rimac. Njegova vizija i danas je nedvosmislena, a to znači biti prvi u razvoju superbrzih automobila na električni pogon i biti ozbiljan konkurent na tržištu preciznih elektro komponenti za druge poznate brandove poput Koenigsegga.

Najveći evropski event za programere i IT stručnjake, WeAreDevelopers Svjetski kongres 2018., s ponosom najavljuje gostovanje Mate Rimca na glavnom stage-u tokom drugog dana

kongresa, gdje će u društvu Steve Wozniaka, Josepha Sirosha, Joel Spolksya, John Romera, Ade
Rose Edwards i drugih, prenjeti svoju viziju i motivaciju da se upornost isplati bilo gdje!

Ukoliko želite čuti predavanje Mate Rimca, za lakše planiranje možete koristiti online agendu kongresa OVDE, ili preuzeti oficijelnu kongresnu aplikaciju sa Google Play ili App Store.

Za sve one koji još nisu preuzeli svoje kotizacije, WeAreDevelopers je pripremio 21% popusta na trenutnu cijenu kotizacija, a koji možete aktivirati kodom MEET-RIMAC preko linka https://www.wearedevelopers.com/.

Za grupne kupovine kotizacija možete se obratiti regionalnom uredu WeAreDevelopers sa sjedištem u Sarajevu na: [email protected]

Izvor: WeAreDevelopers d.o.o., BiH