Fujitsu najavio objedinjene usluge

Na međunarodnom skupu IT korisnika VISIT09, koji je danas počeo u Minhenu, kompanija Fujitsu najavila je dostupnost „infrastrukture kao usluge“, naglašavajući svoju nameru da svojim korisnicima pruža objedinjene usluge.

Ponuda serverske infrastrukture kao usluge („Infrastructure-as-a-Service for Server”), prva je usluga u višem rangu Fujitsuove ponude „Dinamičkih infrastruktura“, koja omogućava da se serverska snaga i kapaciteti koriste i plaćaju kao i telekomunikacione ili komunalne usluge – na kraju meseca, „po potrošnji“.

Više od 6.000 korisnika iz svih krajeva sveta prati dvodnevnu konferenciju VISIT09 koja je usmerena na više tema, među kojima su IT trendovi i diskusije o najsvežijim inovacijama, posebno uslužno računarstvo i popularnost virtuelizacije. Govornici na skupu su iz kompanije Fujitsu i globalnih partnerskih kuća, uključujući Intel, SAP i NetApp.

Kompanije Fujitsu i NetApp danas su najavile i unapređenje svog partnerstva na globalnom nivou, udruženim razvojem integrisanih proizvoda i usluga koje omogućavaju korisnicima da dobiju veću vrednost i efikasnost od svojih IT infrastruktura.

newsmaster