Saradnja kompanija Ericsson i MetroPCS

Američki operator Metro PCS izabrao je Ericsson kao dobavljača opreme i usluga za razvoj svoje Evolved Packet Core mreže. Ova transformacija će unaprediti ključne usluge kao što su prenos podataka i glasa putem LTE mreža (VoLTE – Voice over LTE) i Rich Communication usluga za MetroPCS korisnike širom Sjedinjenih Država. Predstavljeni planovi će pomoći ovom operatoru da ostane konkurentan na rastućem LTE tržištu zadovoljavanjem potreba za velikim brzinama i konsolidacijom više aplikacija na osnovnoj platformi, istovremeno poboljšavajući korisničko iskustvo. Ericsson, kao vodeća kompanija na polju integracije novih rešenja, biće zadužena za projektovanje, instalaciju i korisničku podršku nakon pokretanja unapređene mreže.

Roger D. Linkvist, izvršni direktor i predsednik MetroPCS-a, izjavio je: „Ericsson je dugo bio naš ključni strateški partner, sve od pokretanja naše prve LTE mreže pa do najavljenog projekta transformacije mreže. Cenimo snagu i mogućnosti Ericssonove ponude proizvoda i usluga, kao i sposobnost ove kompanije da osigura brzu i pouzdanu dostupnost najnovijih tehnologija na tržištu.“ Šef Ericssona za Severnu ameriku, Angel Ruiz, dodao je da će Ericsson sa zadovoljstvom podržati MetroPCS u transformaciji svoje mreže i omogućiti najbolje korisničko iskustvo implementacijom Ericsson rešenja.

Transformacija MetroPCS LTE mreže biće izvršena implementacijom Ericsson end-to-end rešenja koje uključuje Ericsson Evolved Packet Gateway (EPG), Mobility Management Entity (MME) i  integrisane multi-tehnološke sisteme za podršku.

Ericsson je vodeći svetski dobavljač telekomunikacionih usluga i tehnologija. Mi stvaramo „Umreženo društvo“ sa efikasnim real-time rešenjima koja nam omogućavaju da učimo, radimo i živimo slobodnije u održivim zajednicama širom sveta.

Mi obezbeđujemo servise, softver i infrastrukturu u IKT sektoru za mobilne operatore i druge industrije. Danas se više od 40% svetskog protoka mobilnih podataka obavlja putem Ericssonovih mreža i mi pružamo podršku operatorima koje imaju više od dve i po milijarde pretplatnika.

Poslujemo u 180 zemalja i zapošljavamo više od 100.000 ljudi. Kompanija je osnovana 1876. godine sa sedištem u Stokholmu u Švedskoj i registrovana je na berzama NASDAQ OMX Stockholm i NASDAQ New York. Prihod u 2011. godini je bio 226,9 milijarde SEK (35 milijardi dolara).

www.ericsson.com
www.twitter.com/ericssonpress
www.facebook.com/technologyforgood
www.youtube.com/ericssonpress