HONOR predstavio HONOR Vision

Honor Logo 2019

HONOR predstavio HONOR Vision, prvi pametni televizor na svetu opremljen HarmonyOS operativnim sistemom

HONOR Vision predstavlja novu budućnost punu inovacija

Donguan, Kina, 12. Avgust 2019. godine – Kompanija HONOR, jedan od vodećih svetskih brendova mobilnih telefona, predstavila je HONOR Vision porodicu tokom Huawei Developer konferencije (HDC). Ovo je prvi uređaj kompanije HONOR sa pametnim ekranom, opremljen brojnim najsavremenijim tehnološkim inovacijama. HONOR Vision takođe poseduje tri Huawei inteligentna čipseta, sopstvene proizvodnje, kao što su Honghu 818 čipset za inteligentni displej, NPU čipset za AI kameru, kao i Wi-Fi čipset najvećeg mogućeg kvaliteta. HONOR Vision je prvi pametni televizor koga pokređe HarmonyOS kompanije Huawei.

Mr. George Zhao, President of HONOR, at the HONOR Vision China Launch

Gospodin Džordž Žao, predsednik kompanije HONOR, tokom predstavljanja HONOR Vision pametnog televizora

“HONOR Vision nije televizor u klasičnom smislu te reči. On predstavlja budućnost televizije, punu HONOR inovacija. HONOR Vision će imati veoma značajnu ulogu u budućnosti pametnog života. On ne predstavlja samo centar za kućnu zabavu, već i centar za deljenje informacija, kontrolu i interakciju drugih uređaja”, izjavio je gospodin Džordž Žao, predsednik kompanije HONOR.

 

Prvi pametni televizor na svetu opremljen HarmonyOS operativnim sistemom kompanije Huawei

Tokom konferencije, Huawei je predstavio i HarmonyOS operativni sistem, kreiran sa ciljem da korisnicima obezbedi jedinstveno korisničko iskustvo, optimizovano za sve uređaje i korisničke scenarije. HarmonyOS će biti optimizovan I postepeno uvođen na sve pametne uređaje Brenda, uključujući pametne satove, pametne ekrane, sisteme u vozilima I pametne zvučnike. HarmonyOS će biti objavljen kao platform otvorenog koda širom sveta, kako bi se podstaklo njegovo brže prihvatanje.

U vremenu kada korisnici zahtevaju holističko inteligentno korisničko iskustvo u svakom trenutku, na svim uređajima, važno je imati operativni sistem sa unapređenim mogućnostima adaptacije na više različitih platformi. Prema rečima gospodina Ričarda Jua, izvršnog direktora Huawei Consumer Business grupe, inovativni operativni sistem kompanije Huawei, HarmonyOS, podržava sve korisničke scenarije na brojnim uređajima i platformama, kako bi korisnicima obezbedio konzistentno iskustvo sa visokim stepenom bezbednosti. Od svih pamentnih uređaja koji su prikazani na konferenciji, HONOR Vision predstavlja prvi pametni ekran sa HarmonyOS.

Sinhronizovani čipseti: Honghu 818 inteligentni čipset, NPU čipset za AI kameru, kao i Wi-Fi čipset najvećeg mogućeg kvaliteta

HONOR Vision spaja na jednom mestu brojne inovativne tehnologije, kako bi korisnicima obezbedio inteligentno i unapređeno iskustvo.

Honghu 818 čipset za inteligentni displej: Opremljen sa sedam naprednih tehnologija za obrađivanje slike, uključujući detakciju i kompenzaciju pokreta (MEMC), HDR tehnologiju (HDR), super-rezoluciju (SR), smanjenje šuma (NR), unapređenje dinamičkog kontrasta (DCI), automatsko upravljanje bojama (ACM) i local dimming tehnologiju (LD), “Honghu 818” čipset unapređuje i optimizuje rezoluciju slike, contrast i boje, pomoću više različitih algoritama. Octa-core procesor može da podnese opterećenje u vidu obrađivanja slike na velikim ekranima i da pokreće više različitih procesa i zadataka istovremeno. MEMC tehnologija mu takođe omogućuje da prikazuje sliku visoke rezolucije, superioran kvalitet zvuka i glasovnu interakciju sa veće udaljenosti. Nadmoć procesora se ogleda i u tome što je stepen iskorišćenosti protoka u proseku za 50 odsto bolja nego kod konkuretnih procesora.

NPU čipset za AI kameru: Još jedna inovacija kompanije HONOR, pametna iskačuća (pop-up) AI kamera, opremljena HiSilicon Hi3516DV300 NPU čipsetom, pruža AI mogućnosti, kao što je prepoznavanje lice, praćenje tela i detekcija držanja tela. Dizajn kamere pruža pametno i bezbedno korisničko iskustvo, pri čemu se rotira za 10 stepeni ka dole kada je televizor postavljen na zid, a takođe se automatski „sakriva“ iza ekrana kada nije u aktivna.

Wi-Fi čipset najvećeg mogućeg kvaliteta: HONOR Vision je opremljen i Wi-Fi čipsetom najvećeg mogućeg kvaliteta — HiSilicon Hi1103. Budući da je ovo prvi čipset na svetu sa protokom od 160MHz i brzinom do 1.7Gbps, to znači da je on 1,7 puta brži od industrijskog proseka, pri čemu obezbeđuje stabilniju i kvalitetniju video repordukciju, naorčito kada je reč o 4K HD video zapisima. On takođe podržava 2.4G/5GHz optimizaciju za dualnu frekvenciju, pa tako 2.4GHz Wi-Fi obezbeđuje jači Wi-Fi signal i veći domet, a 5GHz Wi-Fi obezbeđuje veću brzinu internet protoka i manje „kočenje“ mreže, čime se obezbeđuje optimizovana konekcija u najrazličitijim okruženjima.    

HONOR Vision: Transformisanje budućnosti televizije

HONOR Vision će imati znatno veću ulogu u pametnim domaćinstvima. Ovaj pametni televizor neće biti samo centar za kućnu zabavu, već i centar za deljenje informacija, kontrolu i interakciju drugih uređaja.

Centar za kućnu zabavu: HONOR Vision nudi fantastično audio i vizuelno iskustvo, pri čemu poseduje veliku količinu sadržaja sa Huawei Video i brojnih drugih platformi, i na taj način jedinstveni centar za gledanje omiljenih TV serija, emisija, filmova, animiranih filmova, slušanje muzike. 

Centar za deljenje informacija: Inteligentni displej na HONOR Vision televizoru opremljen je funkcijom „Family Note“, koja omogućuje korisnicima da prebace 600M fotografija sa pametnog telefona na pametni televizor preko Huawei Share aplikacije, za samo 20 sekundi, što je 100 puta brže u odnosu na prebacivanje preko Bluetooth-a.

Centar za upravljanje i kontrolu: Huawei i HONOR su posvećeni cilju da uspostave otvoreni ekosistem za pametno domaćinstvo – HiLink. Ova platforma, kao i tehnologija koja stoji iza nje, biće dostupne drugim proizvođačima uređaja za pametno domaćinstvo, omogućujući na taj način korisnicima da povežu svoje omiljene uređaje za pametno domaćinstvo.

Centar za interakciju uređaja: Inteligentni displej na HONOR Vision televizoru koristi funkciju „HONOR Magic-link“, omogućujući korisnicima da pomoću svojih pametnih telefona ili tableta pretražuju programe, sprovode podešavanja i mnoge druge stvari. Ova funkcija takođe omogućuje korinsicima da na HONOR Vision istovremeno sinhronizuju sadržaj koji se nalazi na ekranima njihovih telefona ili tableta. Pomoću ove funkcije, korisnici mogu da se povezuju i projektuju fajlove bez preuzimanja dodatnih aplikacija na telefon ili pametni ekran, već jednostavnom ektivacijom NFC tehnologije mogu da uživaju u sadržaju visokog kvaliteta (1080P HDR).

Superioran dizajn za superioran ekran

Obe verzije HONOR Vision televizora karakteriše 55-inčni 4K HDR ekran. Zahvaljujući Full-View dizajnu koji maltene da nema ivice sa tri svoje strane, korisnici mogu da uživaju u sadržaju koji se prikazuje na ekranu koji obuhvata 94 odsto prednje površine. Ovaj pametni televizor karakteriše okvir debljnie 6,9mm, u potpunosti izrađen od metala, kao i TÜV Rheinland režim za prijatno gledanje, bez zamaranja očiju. Standardna verzija HONOR Vision televizora dolazi sa konfiguracijom 2GB+16GB, dok je PRO verzija dostupna sa konfiguracijom 2GB+32GB.

###

O kompaniji HONOR

HONOR je jedan od vodećih svetskih brendova mobilnih telefona. Brend je kreiran sa ciljem da zadovolji potrebe korisnika koji primarno koriste digitalne kanale, kroz uređaje optimmizovane za korišćenje interneta koji nude superiorno korisničko iskustvo, inspirišu korisnike da budu kreativni i ostvare svoje snove. Na taj način, HONOR želi da se izdvoji od drugih tako što će demonstrirati sopstvenu hrabrost da radi stvari drugačije i uraditi sve da svojim korisnicima obezbedi najnovije tehnologije i inovacije.

Za više informacija, posetite veb stranicu kompanije HONOR, na https://www.hihonor.com/rs/, ili nas zapratite na društvenim mrežama:
https://www.facebook.com/HonorSrbija/
https://www.instagram.com/honorsrbija/?hl=enhttps://www.youtube.com/c/honorofficial/

Izvor: Popup Advertising

newsmaster