BIZIT Panel „Rogovi u vreći“

Panel Rogovi u vreći - PC PRESS

Panel „Rogovi u vreći“ posvećen poslovnim rešenjima i svakodnevnoj implementaciji u našoj zemlji, održan je prvog dana BIZIT-a. i da li je poslovni odnos između kupca i prodavca ICT usluge jednostavan, efikasan i udoban obostran bila su pitanja na koja se u panelu tražio odgovor.

„Ukoliko mislite da konsultant zna više od korisnika, to uopšte ne mora biti tačno,” rekao je Miloš Bošnjak. „Primećujem da se napretkom smatra prelazak iz bilo kog biznis sektora u IT sektor bilo kakve firme,” primetio je Miodrag Radisavljević. Dino Malović je istakao da IT ne radi repetitivan posao, već pomaže biznisu. „Ukoliko ne koristimo veliku količinu podataka koje prikupljamo, to je veliki trošak. IT je počeo da dobija značaj potpornog stuba u biznisu,” rekao je on. „Hteo ne hteo, modelirajući procese bolje ih upoznaješ i znaš od onih koji ih traže i kojima su potrebni. Ja kao menadžer ne mogu da ostanem zakopan u verzijama softvera od pre deset godina,” istakao je Milan Dimitrić. „Danas se uostalom pravna regulativa toliko menja da propisuje okvire softvera. Non-stop morate da inovirate,” dodao je.

„Ko ne želi da se menja, vole ga iz sažaljenja,” citirali su učesnici panela Zdravka Čolića. Ana Brkić je istakla da se svi susrećemo sa otporom prema promenama, a najčešće se to dešava na početku saradnje. „Outsourcing donekle pomaže standardizaciji, ali se gubi know-how. Ukoliko sve autsorsujete, dobijete nešto što radi, ali nema mašte. Trudite se da što više toga zadržite u okviru preduzeća.”

U panelu su učestvovali Miloš Bošnjak, direktor IIB-a, Petar Miljković, direktor kompanije GoPro, Milan Dimitrić, direktor IT sektora Mozzart, Dino Malović, IT direktor za Srbiju i Hrvatsku Heineken kao i Ana Brkić, direktor razvoja u kompaniji AB Soft, a moderator je bio Miodrag Ranisavljević, nezavisni konsultant za poslovna rešenja.

Izvor: PC Press d.o.o

newsmaster