Objavljeni pobednici takmičenjaFIT eMaster 2009

U ponedeljak, 18. maja 2009. god, na Fakultetu informacionih tehnologija u Beogradu, proglašeni su pobednici takmičenja FIT eMaster 2009.

FIT već tradicionalno organizuje takmičenje FIT eMaster za učenike IV razreda srednjih škola u Srbiji. Učenici se takmičili u izradi veb prezentacija za jednu od dve nagrade:

FIT eMaster Programer – nagrada za najbolju veb baziranu aplikaciju. U ovoj disciplini takmiče se učenici koji koriste objektno orijentisane programske jezike (Java – J2EE ili C#). Nagrada je stipendija za studije na studijskom programu Informacione tehnologije u vrednosti od 9.000 eura. FIT eMaster Dizajner – nagrada za najbolji vizuelni utisak odnosno interaktivni dizajn.

Nagrada je stipendija za studije na studijskom programu Dizajn interaktivnih medija u vrednosti od 10.500 eura.

Danas su takmičari koji su ušli u najuži izbor prezentirali svoje radove i borba za glavne nagrade trajala je puna dva sata. Interesantno je bilo razgovarati sa ovim talentovanim mladim ljudima, a radovi u oblasti programiranja prevazišli su sva očekivanja komisije.

Evo kako izgleda odluka komisije:

U kategoriji FIT eMaster PROGRAMER odlučeno je da prvo mesto podele Nemanja Stojanović iz Obrenovca (rad http://emaster2009.fit.edu.rs/u61/) i Damir Veapi iz
Beograda (rad http://emaster2009.fit.edu.rs/u59/Dude).

Pravo iznenađenje bila je odluka dekana, prof. dr Dragana Domazeta, da punom stipendijom nagradi još dva rada u ovoj disciplini. To su dobili: Miloš Tomašević iz Šida (rad http://emaster2009.fit.edu.rs/u55/) i Dario Manesku iz Vršca (rad
http://emaster2009.fit.edu.rs/u63/).

“Komisija je odlučila da još dva rada, zbog njihove izuzetnosti, zaslužuju stipendiju za studijski program Informacione tehnologije i pružili učenicima, sada već budućim studentima FIT-a neplanirano, još dve stipendije. Čast nam je da ćemo imati ovako izutetne studente i verujem da nas uspesi tek očekuju sa njima”, dodao je profesror Domazet.

U kategoriji FIT eMaster DIZAJNER, prvu nagradu i stipendiju u iznosu od 10.500 € dobio je: Nikola Pejčić iz Niša (rad http://emaster2009.fit.edu.rs/u69/ ), kao
najsamostalniji autor.

Od velikog broja radova koji su učestvovali na FIT eMaster takmičenju, u uži izbor ušli su sledeći takmičari:

Filip Lazarević iz Čačka – http://colosseumgym.com/sajt/cube.html
Boris Jerković iz Pančeva – Dinastija Nemanjica
Miloš Rajić iz Ćićevca – http://www.businessassistance.rs/index1.php
Boris Pešterac iz Kosjerića – www.najveci-rivali.in.rs
Kristina Brankov iz Beograda – Za rad “Šah”

|Search: Find More About Objavljeni pobednici takmičenjaFIT eMaster 2009|