Novi modeli HP-ovih prenosivih i stonih računara

Najnoviji HP-ov Internet računar predstavljen je u sredu, a kao posledica popularnosti prethodnika načinjene izmene nisu mnogobrojne.

Osnovne komponente na kojima je zasnovan HP-ov mali prenosnik Mini 110 slične su komponentama zastupljenim kod njegovog prethodnika Mini 1000, dok su izmene uglavnom ograničene na priključke. Novi model ima veći broj USB konektora, a dodat je i priključak za monitor. Početna cena računara Mini 110 biće 299 dolara, a isporučivaće se sa instaliranim operativnim sistemom Windows XP ili HP-ovom aplikacijom za mobilni Internet baziranom na Linuxu.

Masa novog 10,1-inčnog Internet računara je 1,06 kg, a isporuka počinje ove nedelje. Prvi isporučeni modeli biće crne boje, dok se za sledeću nedelju planira plasiranje belih i ružičastih modela sa cvetnim šarama.

Hewllet-Packard takođe je najavio prenosivi računar Pavilion dv2 sa dvojezgarnim AMD-ovim procesorom iz Athlon i Turion serija. Ekran dijagonale 12,1 inč i ATI-eva grafička karta ostali su nepromenjeni.

Najavljen je i Pavilion MS200, HP-ov prvi integrisani stoni računar ali bez ekrana osetljivog na dodir. Ovaj multimedijalni računar namenjen kućnim korisnicima moći će da se kupi u Kini u junu, a u ostalim zemljama tokom narednih meseci. Kompletan računar biće integrisan u 18.5- inčni ekran izrađen od uglačane crne plastike, a bežična tastatura i miš koji se isporučuju u propratnom paketu omogućiće upotrebu samo jednog, naponskog, kabla. Početna cena Paviliona MS200 iznosi 599 dolara.

HP-ovi novi proizvodi odgovor su na tešku ekonomsku situaciju i želje kupaca za vizuelno atraktivnijim uređajima.

|Search: Find More About Novi modeli HP-ovih prenosivih i stonih računara|