Windows 7 stiže 22. oktobra

Sada je to i zvanična vest: Microsoft je u utorak popodne potvrdio da će se Windows 7 pojaviti 22. oktobra.

Razvoj Windowsa 7 treba da se završi u julu i tad će otići u proizvodni pogon. Iako je oktobarski početak maloprodaje sada poznat, nije poznata i cena.

Nagađanja da će se novi operativni sistem pojaviti u oktobru pojavila su se još u aprilu. Microsoft je inače u početku ciljao na januar 2010. a zatim je prošlog meseca potvrdio da će to ipak biti ove godine, pre sezone novogodišnjih kupovina.

Windows 7 će se pojaviti otprilike 33 meseca pošto je u januaru 2007. objavljen Windows Vista. Podsećanja radi, Windows XP se pojavio krajem 2001.

Microsoft će pored toga ponuditi i jeftiniju ili čak besplatnu nadogradnju za prelazak na Windows 7 korisnicima koji kupe računar s Vistom u mesecima pre zvaničnog objavljivanja. Taj program je nazvan „Windows Upgrade Option” i podseća na Vista Express Upgrade, program koji je onima što su kupili računare s Windowsom XP između 26. oktobra 2006. i 15. marta 2007, omogućio da besplatno ili po izuzetno niskoj ceni pređu na Vistu.

Ukoliko nemate strpljenja a stalo vam je da isprobate novi Windows 7, Microsoft vam nudi njegovu završnu verziju pred objavljivanje – Windows 7 Release Candidate – koju možete preuzeti ovde http://www.microsoft.com/windows/windows-7/download.aspx

|Search: Find More About Windows 7 stiže 22. oktobra|