Wonder Dynamics stiže u Srbiju

Nikola Todorović i Taj Šeridan

Poznati holivudski glumac Taj Šeridan i srpski filmski stvaralac i stručnjak za vizuelne efekte Nikola Todorović predstavljaju novi medijsko-tehnološki startap – Wonder Dynamics, koji će poslovati u Novom Sadu. Wonder Dynamics koristi veštačku inteligenciju i mašinsko učenje za razvoj najsavremenijih tehnologija i inovativnih produkcijskih alata koji će nezavisnim filmskim stvaraocima sa nižim budžetima omogućiti izradu vrhunskih vizuelnih efekata na nivou najboljih blokbaster ostvarenja. Uz to, Todorović i Šeridan najavljuju mnogobrojne holivudske filmske projekte koji bi se snimali u Srbiji, uključujući njihove sopstvene.

Wonder Dynamics u Srbiji okuplja tim stručnjaka za mašinsko učenje i vizuelne efekte, koji radi na produkcijskom rešenju baziranom na veštačkoj inteligenciji pod nazivom Wallace PROduction. U cilju postizanja vrhunskih rezultata, kompanija planira da zaposli dodatne stručnjake za vizuelne efekte, animacije i mašinsko učenje.

U savetodavnom odboru Wonder Dynamcis-a nalaze se najveća imena svetske kinematografije, poznati američki investitori i vodeći stručnjaci za razvoj veštačke inteligencije poput preduzetnika Džošue Bara, holivudskog producenta Terija Daglasa, predavača na Univerzitetu Kalifornije u  Berkliju (Berkley) i Google naučnika Angdžo Kanazava, režisera, scenariste i producenta planetarno popularnih filmova iz Marvel serijala Džoa Rusoa, koji je režirao najuspešniji film u istoriji, “Osvetnici – Kraj igre” (Avengers: Endgame), čuvenog filmskog reditelja i scenariste Stivena Spilberga, investitora Roberta Švaba, profesora Tehnološkog instituta u Masačusetsu (MIT) i šefa odeljenja za veštačku inteligenciju Antonija Toralbe i predsednika kompanije Film Finances, Inc. Gregorija Tratnera.

Izvor: Represent

newsmaster