Lenovo predstavlja nove Windows 8 uređaje sa ekranom osetljivim na dodir

If there are images in this attachment, they will not be displayed. Download the original attachment

Lenovo predstavlja nove Windows 8 uređaje sa ekranom osetljivim na dodir
Portfolio laptopova, all-in-one desktopova i pomoćnih prenosivih ekrana

LAS VEGAS – januar 2013: Kompanija Lenovo (HKSE: 992) (ADR: LNVGY) najavila je, na Internacionalnom sajmu potrošačke elektronike CES svoju novu liniju korisničkih i poslovnih uređaja osetljivih na dodir koje pokreće operativni sistem Windows 8. Novitete predvodi ultra prenosivi ultrabuk IdeaPad U serije i IdeaPad laptopovi Z serije namenjeni zahtevnim multimedijskim zadacima, kao i novi modeli IdeaCentre all-in-one desktop uređaja, od stilski uglađene A serije do cenovno prihvatljivih modela C serije koji štede vaš prostor.

Kompanija Lenovo predstavila je i desktop ekstremnih performansi koji je namenjen igranju igrica, Lenovo Erazer X700, osmišljen da zadovolji i najzahtevnije entuzijaste i pokrene igre koje su najzahtevnije po pitanju grafike. Za manje kompanije, ThinkPad Edge E431 i E531 laptopovi donose jedinstvenu tehnologiju „Lenovo oneLink” koja omogućuje nove opcije povezivanja na doking stanicu, a kako bi se niz Windows 8 uređaja kompletirao, ThinkPad prenosivi ekran čini sjajnog saputnika kao pomoćni monitor, posebno unapređujući iskustvo rada sa uređajima koji ne podržavaju upravljanje dodirom.

Think Pad Edge E431 Touch
Think Pad Edge E431 Touch
Think pad Edge E531
Lenovo Think pad Edge E531

„Korisnici vole upravljanje dodirom. Ono se nalazi svuda sa današnjim računarima i predvodi nov način interakcije uređaja i digitalnog sadržaja,” rekao je Peter Hortensisus, predsednik grupe za proizvode i viši potpredsednik kompanije Lenovo. „Vrlo agresivno nastavljamo sa integracijom upravljanja dodirom u sve naše PC uređaje kako bi ponudili korisnicima jedan od najvećih portfolija Windows8 uređaja osetljivih na dodir.”

Premijerno predstavljeni tanki i lagani IdeaPad laptopovi U serije i novi uređaji Z serije

Prepoznatljivi uređaji kompanije Lenovo namenjeni masovnom tržištu IdeaPad U310 i U410 jesu tanki i veoma laki uređaji koji podržavaju upravljanje dodirom sa 10 prstiju. Ovi ultrabukovi su izuzetno prenosivi, debljine svega 18mm a veoma su brzog odziva pa se, sa opcijom Instant Resume, iz stanja mirovanja sistem podiže za manje od sekunde. Opremljeni su trećom generacijom procesora Intel® Core™ i7, najnovijom grafikom NVIDIA GeForce® sa tehnologijom DirectX® 11 i produženim vremenom trajanja baterije za celodnevnu upotrebu.

Laptopovi IdeaPad Y400 i Y500 predstavnici su najnovije generacije Y serije i optimizovani za Windows 8 korisnički interfejs koji podrazumeva upravljanje dodirom. Oni podržavaju istovremeno korišćenje svih deset prstiju, a poseduju i specijalizovane stereo zvučnike sa sistemom Dolby Home Theatre v4 koji nudi posebno iskustvo kvalitetnog zvuka. Pokreće ih Intel processor treće generacije Intel® Core™ i7 koji uključuje i najnoviju tehnologiju grafike NVIDIA GeForce. Ovi laptopovi kroisnicima nude veliki ekran dijagonala 14 i 15.6 inča osetljiv na dodir kako bi mogli iskusiti punu snagu Windows 8 platforme. tastatura AccuType sa pozadinskim osvetljenjem dozvoljava korisnicima udoban rad i kada su u mraku.

Erazer X700 – Njazahtevnije igrice na samo jedan klik

Lenovo Erazer X700 sa svojim dizajnom u obliku dijamanta koji privlači pažnju, ima hladnoplavo osvetljenje i može zadovoljiti potrebe onih koji igraju igrice ili pokreću zahtevne multimedijske aplikacije. Ovaj desktop računar dolazi sa ekskluzivnom opcijom Lenovo Onekey™ Overclocking koja korisnicima omogućuje da iskoriste napredne performanse procesora i „overklokuju” svoju mašinu jednostavnim pritiskom na dugme. Mnoge zahtevnije igre za PC računare zahtevaju od korisnika da menjaju BIOS postavke. Pri tome, korisnici ne moraju brinuti o pregrejavanju sistema jer on poseduje sistem tečnog hlađenja. S obzirom na to da Erazer X700 ima tehnologiju „AMD Eyefinity”, korisnici mogu spojiti i do 6 monitora i uživati u panoramskom prikazu. Pored toga, moguće je dodati i do 4 terabajta skladišnog prostora dok je PC računar još uključen. Ovaj desktop uređaj dolazi sa 32GB memorije, dual grafičkom podrškom (NVIDIA® GeForce® ili ATI CrossFireX™1, sve do dual AMD Radeon™ HD) i procesorom najnovije generacije Intel Core porodice procesora.

IdeaCentre A730 najtanji 27-inčni AIO1 i pristupačni AIO Desktop C serije

All-in-one desktop (AIO) IdeaCentre A730 može biti isporučen sa opcionim 27-inčnim Quad HD (2560×1440) ili 27inčnim full HD (1920×1080) ekranom, bez okvira, koji podržava upravljanje dodirom sa deset prstiju. Uređaj je spakovan u okvir tanji od jednog inča sa podesivim uglom gledanja koji varira od -5° do 90° čime se korisnicima omogućuje udobnost gledanja iz bilo koje pozicije. Model A730 podržava Windows 8 Pro, nudi izbor nekog od procesora iz treće generacije Intel Core porcesora i poseduje veliki skladišni prostor veličine do 1 TB.

Model Lenovo C540 AIO sa opcionim ekranom osetljivim na dodir jedan je od najpristupačnijih i najkompaktnijih AIO uređaja sa ekranom prečnika 23 inča za porodičnu zabavu. On poseduje moćnu tehnologiju koja obuhvata i treću generaciju procesora Intel® Core™ i3 i diskretnu grafiku NVIDIA GeForce kao pristupačno rešenje.

ThinkPad Edge laptopovi kao pioniri OneLink tehnologiji

ThinkPad Edge E431 i E531 jesu prvi ThinkPad laptopovi koji će posedovati najnoviju tehnologiju Lenovo OneLink. Osmišljeni tako da pojednostave rad, kroz jednu kablovsku konekciju i jedinstven interfejs omogućeno je uklanjanje nereda koji stvaraju gomile bespotrebnih kablova što utiče i na performanse. Prvi uređaj koji podržava ovu tehnologiju je novi ThinkPad OneLink doking stanica. Nudeći naprednu grafiku odličnog odziva i audio performanse kroz nativni video sa posebnim HDMI i audio konekcijama, ovaj uređaj može biti povezan i sa nizom dodatnih uređaja preko svoja četiri USB porta. Ova jedinstvena tehnologija uneće promene i u svet laptopova i drugih prenosivih uređaja. Lenovo planira dodatne OneLink uređaje u 2013. godini. Pored omogućene funkcionalnosti upravljanja putem dodira, tanki thinkPad Edge E431 i E531 laptopovi nude unapređenu grafiku za još realističniji prikaz na ekranu HD rezolucije i klikped sa pet tastera čime omogućena je bolja iskorišćenost funkcija i mogućnosti koje pruža Windows 8 platforma.

Žični i bežični prenosivi ekran osetljiv na dodir

Tanki i elegantni ThinkVision LT1423p prenosivi ekran osetljiv na dodir predstavnik je nove generacije prenosivih ekrana koji nude dodatan ekranski prostor i fukcionalnost upravljanja dodirom za korisnike koji žele veću funkcionalnost dok su u pokretu. Unapređujući dizajn svog višestruko nagrađivanog prethodnika, model LT1423p biće dostupan kao žična ili bežična varijanta dodatnog ekrana. Ekran ima panel AH-IPS dijagonale 13.3 inča rezolucije 1600×900 i zaštićen je

„gorilla” staklom omogućujući različite uglove vidljivosti i nudeći odlično Windows 8 iskustvo. Korisnici tako mogu uživati u svim funkcionalnostima Windows 8 platforme i na uređajima koji nemaju ekran osetljiv na dodir poput PC računara,

Lenovo uz ove uređaje nudi niz servisa za konvertibilne uređaje, poput garancije „In-home” za unapređenje servisa u vlasnikovom stanu ili radnom mestu, zaštitu od slučajnog oštećenja („Accidental Damage Protection”) uređaja kojima su osigurani od oštećenja nastalih slučajnim kvašenjem, prolivanjem tečnosti, strujnim šokovima ili slično. Stručno osoblje kompanije Lenovo dostupno je za podršku preko telefona ili daljinskim povezivanjem.

1Zasnovano na Lenovo kompetitivnoj analizi, Novembar 2012.

2Iskazane cene ne uključuju takes i troškove dostave i mogu se menjati bez prethodne najave. Cene kod prepordavaca se mogu menjati. Cene ne uključuju sve reklamirane odlike. Sve ponude su zavisne od ponude. Lenoco zadsržava pravo izmene ponude proizvoda i specifikacija u bilo koje doba, bez prethodne najave.

Za najnovije vestio o Lenovo proizvodima, pretplatite se na Lenovo RSS fidove ili pratite Lenovo Twitter i Facebook naloge.

O kompaniji Lenovo

Lenovo (HKSE:992)(ADR: LNVGY) jeste tehnološka kompanija vredna 21 milijardu američkih dolara, prisutna u 160 zemalja i drugi najveći proizvođač računara u svetu. Posvećena kreiranju najinovativnijih personalnih računara i uređaja za pristup mobilnom Internetu, kompanija zasniva model poslovanja na inovacijama, izvrsnoj operativnosti, zadovoljstvu kupaca, kao i fokusiranju na investiranje na nova tržišta. Nastala akvizicijom bivše IBM-ove PC divizije od strane kompanije Lenovo Group, kompanija razvija, proizvodi i nudi pouzdane, sigurne, visokokvalitetne i funkcionalne tehnologije, proizvode i usluge. Lenovo linija proizvoda uključuje legendarnu seriju Think i seriju računarskih proizvoda Idea, kao i servere, radne stanice i uređaje za pristup mobilnom internetu uključujući tablete i smart telefone. Lenovo ima velike istraživačke centre u Jamatu (Japan), Pekingu, Šangaju, Shenzhenu (Kina) i Raleighu (SAD). Više informacija potražite na www.lenovo.com.

newsmaster