RNIDS – Besplatno preuzimanje elektronskih publikacija

RNIDS je od 20. oktobra na svom internet sajtu pokrenuo poseban odeljak za besplatno preuzimanje elektronskih publikacija – knjige, prospekti i druga izdanja, za koje ima dozvolu autora, kao su-izdavač ili su-finansijer tih izdanja.

Za početak, može da se preuzme knjiga dr Jovana Kurbalije “Uvod u upravljanje Internetom”, koja se bavi tehničkim, pravnim, ekonomskim, razvojnim, društvenim i kulturnim aspektima upravljanja Internetom. Autor je osnivač Diplo fondacije i bivši je diplomata sa profesionalnim akademskim iskustvom u međunarodnom pravu, diplomatiji i informacionoj tehnologiji.

Trenutno je za preuzimanje dostupno i prvo poglavlje knjige dr Olivera Subotića “Informaciono kontrolisano društvo”, koja je jedan od nagrađenih projekata na ovogodišnjem RNIDS-ovom Konkursu za 4PI. Tema knjige je elektronski nadzor putem savremenih IK tehnologija i kontrolisano mas-medijsko širenje poruka zarad postizanja visokog stepena kontrole i usmeravanja ponašanja stanovništva.

Pored knjiga, mogu da se preuzmu i korisni kratki prospekti RNIDS-a: “Ko upravlja Internetom u svetu i u Srbiji?”, “Ko i kako upravlja radom RNIDS-a?” i “Zašto i kako da postanete suosnivač RNIDS-a?”.

RNIDS planira da ubuduće redovno postavlja elektronske publikacije iz svih oblasti koje su vezane za delatnost ove Fondacije, a korisne su za sve korisnike Interneta u Srbiji.

LINK: www.rnids.rs/publikacije

newsmaster