Intel predstavio veliki broj noviteta na tradicionalnoj Intel Channel konferenciji

Beograd, 24. oktobar 2011. godine – Kompanija Intel održala je 24. oktobra u Beogradu tradicionalnu Intel Channel konferenciju koja okuplja više od 150 partnera iz regiona. Tom prilikom, predstavnici kompanije Intel prikazali su najnovije proizvode i govorili o planovim kompanije Intel za naredni period.
Posetioci su imali prilike da čuju više novosti o planovima kompanije Intel za narednih nekoliko godina, a posebna pažnja posvećena je novoj kategoriji mobilnih uređaja koji će Intel predstaviti u skorijoj budućnosti. Pored toga, učesnici su izrazili veliko interesovanje za Ultrabook™ koncept i Intel WiDi 2.0 mobilnu tehnologiju koja je uživo demonstrirana.


Tradicionalno, predstavljena su i rešenja za desktop i serverski segment, a kompanija Intel iskoristila je Intel Channel konferenciju kako bi sa lokalnim partnerima podelila zadovoljstvo veoma dobrim prodajnim rezultatima ostvarenim u 2011. godini, na lokalnom ali i na globalnom nivou.

Kada su u pitanju proizvodi za skladištenje podataka Intel odavno drži primat sa svojom linijom SSD uređaja, pa je konferencija bila dobra prilika da se okupljenima prezentuju vodeća rešenja na tom polju, poput SSD serija 320 i 520 koje su skoro predstavljene.

Prisutnima su se obratili predstavnici kompanije Intel iz Srbije, Mađarske, Velike Britanije i Slovenije, a ceo skup potrajao je do kasnih poslepodnevnih časova.

O kompaniji Intel

Intel (NASDAQ: INTC) je svetski lider u oblasti inovacija u računarskoj industriji. Kompanija razvija i proizvodi osnovne tehnologije koje služe kao osnova za računarske uređaje. Dodatne informacije o kompaniji Intel možete pronaći na adresi www.intel.com/pressroom i blogs.intel.com.

newsmaster