Logitech je predstavio Logitech Wireless Desktop MK710

Miš i tastatura po prvi put sa radnim vekom baterije od tri godine

Beograd, 11. februar 2010. godine — Bez obzira da li je potrebno proveriti e-mail ili postaviti novi status na Facebook™ ili samo obaviti malo onlajn kupovine, važno je da sve prođe bez nepotrebnih smetnji. Logitech je danas predstavio Logitech® Wireless Desktop MK710, pravo rešenje za udobnu i nesmetanu upotrebu uz prenosni računar, prvi komplet miša i tasture sa trogodišnjim radnim vekom baterije, kao i malenim Logitech® Unifying prijemnikom, udobnim Logitech® Incurve keys™ tasterima i hiper brzim skrol točkom za miša.

“Niko ne misli o promeni baterija dok ne mora, ali kada dođe do toga obično dođe i do nepotrebnog zastoja u radu,” rekao je Rory Dooley, senior podpredsednik i glavni menadžer poslovne jedinice za kontrolne uređaje u kompaniji Logitech. “Po prvi put na tržištu, komplet miša i tastature sa trogodišnjim radnim vekom baterije. Korisnici se možda zapitaju da li Logitech Wireless Desktop MK710 uopšte i koristi baterije.”

Spremni za rad ili zabavu, bilo kad i bilo gde

Kombinacija trogodišnjeg radnog veka baterije i Logitech Unifying prijemnika čini da Wireless Desktop MK710 bude spreman za upotrebu bilo kad i bilo gde. Da bi se postigao trogodišnji radni vek baterije, koristi se Logitech® Advanced 2.4 GHz bežična tehnologija za brži i efikasniji prenos informacija, nego što to omogućava standardna bežična veza koja radi na 27 MHz. Pored toga smanjeno je i vreme koje miš i tastatura ostaju aktivni kada se ne koriste, a smanjeno je i vreme za koje se miš i tastura ponovo aktiviraju kad se nastavi sa radom. (Životni vek baterije Logitech tastatura je baziran na proračunu da se izvrši oko million otkucaja godišnje u kancelarijskom okruženju. Životni vek baterije u Logitech miševima zavisi od korisnika i načina upotrebe.)

Prvi put predstavljen u avgustu 2009. godine, maleni Logitech Unifying prijemnik je dovoljno mali da može da ostane u prenosivom računaru i dok je korisnik u pokretu. Jedan prijemnik se može koristiti za šest kompatibilnih Logitech miševa i tastatura, i na taj način osloboditi preko potrebne USB priključke. Moguće je lako praviti različite kombinacije miševa i tastatura.

Udobnost na vrhovima prstiju

Tastatura niskog profila sadrži Logitech Incurve keys™ tastere i jastučić za dlanove. Konkavnog oblika, Incurve tasteri odgovaraju obliku prstiju i pomaži korisniku da lakše nađe pravi taster. Meke, zaobljene ivice čine da prelazak sa tastera na taster bude lak. Jastučić za dlanove predstavljaju udoban i siguran oslonac prilikom kucanja. Na dodatnom LCD ekranu moguće je lako videti status tastera Caps Lock, Scroll Lock, Num Lock, kao i baterije.

Udoban laserski miš  obezbeđuje laku kontrolu i nesmetanu upotrebu na raznim površinama. Hiper brzi skrol točak omogućava lako kretanje kroz dugačke dokumente, a na samo jedan klik je moguće prebaciti točkić na precizni, sporiji, klik po klik model za navigaciju po listama, slajdovima ili pregled kolekcije slika. Miš je oblikovan za upotrebu desnom rukom u prirodnom udobnom položaju. Tri tastera, koja je moguće prilagoditi uz pomoć dodatnog Logitech softvera, se naIaze ispod palca i služe za lakšu navigaciju kroz veb strane ili aplikacije.

Logitech Advanced bežična veza na 2.4 GHz pruža pouzdanost klasične žičane veze uz sve prednosti i slobode bežične veze. Obezbeđuje brz prenos podataka, bez zastoja ili prekida i 128-bitnu AES enkripciju koja pruža zaštitu tokom prenosa podataka sa tastature na prijemnik do računara.

Cena i dostupnost

Logitech Wireless Desktop MK710 se očekuje u Evropi početkom februara 2010. godine, po predloženoj maloprodajnoj ceni od 99.99 evra.
Logitech je svetski lider na tržištu periferija i bežičnih uređaja i vodeći inovator u oblastima upravljanja računarima, internet komunikaciji, digitalnoj muzici, kućnoj zabavi i gejmingu. Osnovan 1981, Logitech International je švajcarska kompanija čije se akcije nalaze na SWX Swiss Exchange (LOGN) i Nasdaq Global Select Market (LOGI) berzama.
newsmaster