Canon produkcijski skeneri osvojili su BLI priznanje za izvanrednu vrednost i upotrebljivost

  • Bajers laboratorija dodelila je kompaniji Canon dve nagrade „Izbor jeseni“ za njene produkcione skenere Canon imageFORMULA DR-9050C i DR-6050C
  • Ova dva uređaja projektovana su da pomognu povećanje poslovne efikasnosti kroz jednostavno upravljanje dokumentima

Beograd, 12. februar 2010. – Kompanija Canon Europe, svetski lider u rešenjima za digitalne slike, primila je dve „Nagrade za izuzetno dostignuće“ od Bajers laboratorije (BLI) za svoje produkcijske skenere Canon imageFORMULA DR-9050C i DR-6050C.

Ove produkcijske skenere za A3 format, koji su lansirani u aprilu 2009. godine, Canon je projektovao tako da nude veće brzine skeniranja, energetsku efikasnost i poboljšan ergonomski dizajn, a sve sa ciljem povećanja produktivnosti na radnom mestu.

Vodeći svetski nezavisni ocenjivač dodelio je skeneru Canon imageFORMULA DR-9050C priznanje „Izuzetno dostignuće“ za jesen 2009. zbog njegovih izuzetno kvalitetnih karakteristika i izvanredne vrednosti:

  • Odlična funkcionalnost softvera sa ugrađenim Canon „CapturePerfect“ softverom, hardver koji je jednostavan za postavljanje, povezivanje i upotrebu i ogroman spektar režima skeniranja koji se pokreću jednim dodirom kontrolnog panela.
  • Za razliku od skupljih konkurenata, skener nudi produkcijske brzine skeniranja po ceni koja je značajno manja od cene prosečnih skenera u istom rangu produktivnosti.

Tehničar za testiranje Džo Elerman je rekao: „Uprkos manjoj ceni, ovaj model ne štedi na funkcijama za unapređenje slika. Ovaj skener nudi više nego što bi očekivali, uključujući automatsku detekciju boje, dve funkcije za poboljšanje teksta, smanjenje „moare“ efekta, okretanje slike, uklanjanje tragova rupa i kontrolu nasumičnih boja.”

Druga nagrada je dodeljena skeneru Canon imageFORMULA DR-6050C zbog njegove izvanredne pouzdanosti:

  • Organizacija je kao izuzetne karakteristike istakla jednostavne procedure povezivanja, softver koji je jednostavan za upotrebu i nadprosečnu produktivnost.
  • Faktori koji su doprineli izboru su veći spektar funkcija za obradu slika i veći izbor formata nego kod prosečnih produkcijskih skenera za male obime i to po ceni koja je znatno niža od prosečne.

Elerman komentariše: „Skener Canon imageFORMULA DR-6050C predstavlja kompletan paket za praktično bilo kog korisnika i to zahvaljujući kontrolnom panelu koji je jednostavan za upotrebu i najvećim testiranim brzinama skeniranja produkcijskih skenera u toj klasi.“

Šon Sjumacu, direktor evropskog sektora za rešenja za skeniranje u kompaniji Canon Europe, rekao je: „Organizacije prepoznaju da efektivno skeniranje dokumenata može da obezbedi povećanje efikasnosti i produktivnosti zaposlenih. Imajući ovo u vidu, Canon je u 2009. uspešno lansirao kompletnu seriju pouzdanih uređaja za skeniranje koji nude kombinaciju velikih brzina skeniranja i visokokvalitetno detektovanje i skeniranje slike, kako bi osigurali da kompanije mogu da rade na digitalizaciji važnih dokumenata što je efikasnije moguće.“

„Činjenica da je Bajers laboratorija prepoznala visok kvalitet i pouzdanost skenera Canon imageFORMULA DR-9050C i imageFORMULA DR-6050C pokazuje snagu našeg portfolija uređaja za skeniranje. Na tako brzo rastućem tršištu, gde organizacije traže načine da postignu bolje performanse skeniranja uz niže troškove, Canon je  uspeo da prezentuje niz atraktivnih mogućnosti skeniranja koje zadovoljavaju potrebe naših korisnika.“

O Bajers laboratoriji

Bajers laboratorija je od 1961. godine vodeća nezavisna laboratorija za testiranje kancelarijske opreme i „advokat poslovnih korisnika”. Pored objavljivanja iscrpnih ažurnih izveštaja o uređajima za štampu, skeniranje i kopiranje, gde iza svakog testa stoje meseci testiranja u BLI laboratorijama u SAD i Velikoj Britaniji, kompanija je vodeći izvor detaljnih baza podataka specifikacija i cena kopira aparata, štampača, faks mašina i multifunkcijskih uređaja. Baza podataka kompanije pokriva 10.000 proizvoda i ima reputaciju najpouzdanijeg i najkopletnijeg izvora u industriji. Podaci su dostupni BLI pretplatnicima preko onlajn „bliQ” servisa. Ovaj enciklopedijski izvor takođe obezbeđuje brz i jednostavan pristup izveštajima BLI kategorija: „na prvi pogled”, „u eksploataciji”, „laboratorijski testovi”, izveštajima o rešenjima i člancima koje BLI objavljuje.

Pored testiranja kancelarijske opreme svojih pretplatnika, Buyers Lab pruže konsultantske usluge kupcima i širok dijapazon poverljivih privatnih usluga testiranja koji uključuju beta-verzije i verzije uređaja pred lansiranje, sertifikaciju performansi, testove potrošnje (tonera, mastila i fotoprovodnika), softvera i rešenja, kao i testiranja medija za štampu (uključujući i sirov i recikliran papir).

Detaljnije informacije o Bajers laboratoriji možete dobiti pozivanjem broja +44(0) 118 977 2000, na sajtu www.buyerslab.com, ili putem elektronske pošte [email protected]

O kompaniji Canon Europe

Canon Europe je regionalna prodajna i marketinška ispostava kompanije Canon Inc. koja je prisutna u 120 zemalja i zapošljava više od 11.000 ljudi širom Evrope, Srednjeg Istoka i Afrike (EMEA region).

Kompanija je osnovana 1937. godine sa ciljem da napravi fotoaparate najvišeg kvaliteta a dostupnih potrošačima. Canon-ova neumorna strast prema „Snazi slike“ je od tada izazvala da se ova tehnologija proširi na brojna tržišta i tako je kompanija zauzela mesto svetskog lidera i u domenu potrošačkih proizvoda i u domenu poslovnih rešenja. Njena rešenja obuhvataju proizvode, od kompaktnih digitalnih i SLR fotoaparata, preko emisione optike i prenosivih aparata sa X-zracima, do multifunkcijskih i produkcijskih štampača, a sve ih podržava asortiman usluga dodate vrednosti.

Canon mnogo ulaže u istraživanje i razvoj kako bi proizveo najbogatije i najinovativnije proizvode i usluge koje će zadovoljiti kreativne potrebe korisnika. Od fotografa do kompanija koje se profesionalno bave štampom, Canon svakom korisniku omogućava da razvije svoju strast prema slici.

Canon veruje da je vođenje računa o interesima društva i životne sredine integralan deo dobre poslovne prakse. Ovo je utemeljeno u korporativnu filozofiju kompanije, „Kyosei“, koja se fokusira na zajednički rad i život u cilju opšte dobrobiti.

Detaljnije informacije o kompaniji Canon Europe dostupne su na adresi www.canon-europe.com

O kompaniji Canon Adria d.o.o.

Canon Adria d.o.o. je kompanija sa sedištem u Ljubljani, u vlasništvu kompanije Canon CEE (Canon Central and East Europe). Osnovna delatnost kompanije Canon Adria jeste davanje tehničke podrške i trgovina na celokupnom području Slovenije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Srbije, Crne Gore, Makedonije i Albanije.

Više informacija o kompaniji Canon Adria: www.canon.rs

newsmaster