Giabyte očekuje novi ciklus zamene računara

Dugo očekivani ciklus zamene starih personalnih računara novim u malim i srednjim preduzećima predstoji u bliskoj budućnosti, smatra tajvanski proizvođač računarskog hardvera Gigabyte, jedan od najvećih proizvođača matičnih ploča zasnovanih na Intelovim procesorima i sistemskim čipovima.

Ciklus bi mogao početi u poslednjem tromesečju ove godine, čemu će delom doprineti potražnja za operativnim sistemom Windows 7, smatraju u ovoj kompaniji. Ukoliko ciklus zamene krene, to će biti prvi veći talas nadogradnji koji se desio u poslednjih nekoliko godina, jer proizvođači nisu primetili da se on znatnije ispoljio pri prelasku sa Windowsa XP na Windows Vistu kad je taj operativni sistem objavljen u januaru 2007.

Tada je problem bio upravo novi operativni sistem koji nije bio ni popularan ni pogodan. S druge strane, Windows 7, koji će se pojaviti u oktobru, naišao je na dobar prijem i sada izgleda da korisnici imaju više razloga da kupe novi računar.

Ovakvo predviđanje je dobra vest za Intel čiji prihodi zavise od prodaje novih računara i koji bi voleo da kompanije svoje računare zamenjuju novim svake tri godine. Poslednjih meseci Intel je pokušao da ohrabri kompanije da kupuju nove računare upozoravajući ih da će ukoliko to ne učine povećati troškove održavanja, imati više bezbednosnih problema i češće kvarove hardvera.

|Search: Find More About Giabyte očekuje novi ciklus zamene računara|