Wikipedia onemogućila menjanje strane o Majklu Džeksonu

Mrežna enciklopedija Wikipedia sprečila je do daljeg da korisnici dodaju informacije na njenu stranu o Majklu Džeksonu kad je ustanovila da je započet uređivački rat oko njenog sadržaja.

Čim se prošle nedelje pojavila vest da je Džekson preminuo, korisnici veba počeli su da menjaju sadržaj njegove strane na Wikipediji kako bi ga dopunili podacima o datumu i vremenu smrti. Neki su čak čitavu stranu preradili tako što su je preveli u prošlo vreme.

Međutim, ove promene su iritirale druge korisnike koji su stranu preradili tako što su izbrisali , podatke o njegovoj smrti, tvrdeći da to još nije potvrđeno.

Stalne izmene dovele su do toga da se Wikipedia privremeno zaglavila. Zbog toga je strana kralja pop muzike zaključana u pogledu promena za sve anonimne korisnike veba i one koji nemaju potvrđen nalog za njeno uređivanje.

Wikipedia je onima koji čitaju stranu dala sledeće obaveštenje: „Ovo je članak o osobi koja je nedavno preminula. Neke informacije poput onih koje se tiču okolnosti pod kojima je umrla i odgovarajućim događanjima vezanim za to, mogu se brzo promeniti kad se sazna više činjenica.“

Džeksonova smrt izazvala je prošle nedelje pravu pometnju i u Googleu. Broj korisnika koji su preko ovog pretraživača proveravali rane izveštaje o Džeksonovoj smrti bio je toliko veliki da su njegovi serveri vesti njihove upite čitavih pola sata interpretirali kao automatski napad.

|Search: Find More About Wikipedia onemogućila menjanje strane o Majklu Džeksonu|