Počinje prodaja modela Nokia N97

Počinje prodaja modela Nokia N97

Espo, Finska – Dugo očekivani, novi model mobilnog računara kompanije Nokia, Nokia N97, naći će se u prodaji u više od 75 zemalja širom sveta. Sa neverovatnim ekranom od 3.5 inča osetljivim na dodir, QWERTY tastaturom i početnim ekranom koji u potpunosti možete prilagoditi svom ukusu, Nokia N97 omogućuje instant pristup punom opsegu Ovi usluga.

„Nokia N97 je važan korak napred u ostavarenju naše misije stvaranja visoko personalizovanog internet iskustva“ rekao je Jonas Geust, potpredsednik i šef odeljenja za Nokia telefone N-serije. „Obogaćen mnoštvom muzike, navigacija, igara, medija i aplikacija posredstvom Ovi-ja, Nokia N97 preobražava internet u lično iskustvo, skrojeno u potpunosti prema ukusima i interesovanjima korisnika.“

Nokia N97 je prvi Nokia telefon koji u potpunosti izlazi u susret najrazličitijim potrebama svojih korisnika i nikoga ne ostavlja ravnodušnim. Sa personalizovanim početnim ekranom, koji se može podešavati brojnim vidžetima, korisniku je omogućen direktan pristup najsvežijim informacijama. Ovi vidžeti omogućavaju pristup vodećim svetskim društvenim mrežama, poput Fejsbuka (Facebook) i HajFajva (Hi5), servisima za vesti kao što su Asošijeted Pres (Associated Press), Blumberg (Bloomberg) i Rojters (Reuters) a takođe i informacijama o vremenskoj prognozi i kupovini. Nokia N97 je prvi uređaj koji poseduje uslugu Ovi Store, koja omogućava jednostavniji pristup aplikacijama, igricama, video zapisima, podkastima, softverskim rešenjima za produktivnost, uslugama sa interneta i iz neposrednog okruženja korisnika, kao i brojnim aplikacijama. Usluga Ovi Store poseduje autorska prava i omogućuje brojne besplatne sadržaje globalnih i lokalnih proizvođača i provajdera najrazličitijih sadržaja, uključujući Paramaunt Pikčrs (Paramount Pictures), Fejsbuk i Kvik (Qik), kao i deo aplikacija za Tviter (Twitter), kako bi N97 učinila još primamljivijim.

Uživajte u unapređenjima

Kao i sa bilo kojim drugim računarom, korisnici Nokia N97 biće u prilici da kontinuirano unapređuju i osvežavaju svoj Nokia mobilni računar novim opcijama, funkcijama i ažuriranjima softvera a sve to u cilju povećanja upotrebljivosti i mogućnosti rada ovog uređaja. Uzbudljiv prikaz plana novih dodataka i unapređenih karakteristika za ovaj uređaj planiran je za drugu polovinu 2009. godine.

Zabava je zagarantovana

Nokia N97 svojim korisnicima omogućuje direktan pristup velikom muzičkom katalogu posredstvom usluge Nokia Music Store. Sa nekoliko opcija za brzo povezivanje i 32 GB memorije (maksimalni kapacitet ugradne memorije je do 48 GB korišćenjem microSD kartice) omogućeno je direktno preuzimanje i čuvanje desetine hiljada pesama na samom uređaju. Omiljene numere korisnici mogu slušati i na Nokia Bluetooth Stereo slušalicama BH-905, koje je Nokia takođe nedavno predstavila. Ove slušalice pružaju kristalno čist zvuk, eliminišu okolnu buku, a idealni su dodatak za slušanje muzike i obavljanje razgovora putem Nokia N97, a kompatibilne su i sa nizom drugih mobilnih i muzičkih uređaja.

Sa kamerom od 5 mega piksela, i integrisanom Karl Zeis (Carl Zeiss) optikom, korisnici su u mogućnosti da naprave visoko kvalitetne slike i video zapise sa 30 frejmova u sekundi (fps). Slike takođe mogu biti obeležene za geografski određene lokacije i momentalno podeljene sa prijateljima, ili ih korisnici mogu postaviti na internet posredstvom Ovi Share, Twitter ili Flickr sajtova.

Puna lista karakteristika Nokia N97 dostupna je na sajtu http://2009.nseries.com/