HP učestvuje na Sinergiji 09

BEOGRAD, 19. novembar 2009. godine – Kompanija Hewlett-Packard d.o.o. ove godine je Zlatni partner Microsofta na Sinergiji. Partnerstvo kompanija HP i Microsoft traje više od 20 godina i obezbeđuje strateške tehnologije i usluge korisnicima, malim, srednjim i velikim preduzećima širom sveta.

Ove godine kada je Sinergija okrenuta zaštiti čovekove okoline, a kompanija HP je pionir u ovoj oblasti, HP sa svojim portfoliom proizvoda podržava Sinergiju – najznačajniju konferenciju o informacionim tehnologijama u ovom delu Evrope.
Učešće HP-a n Sinergiji 09 se odvija kroz grupe za peronalne sisteme i tehnološka rešenja i sastoji se u predstavljanju proizvoda, rešenja i usluga namenjenih kućnim korisnicima, ali i preduzećima. Ovo predstavljanje će se odvijati kroz predavanja na temu „Novi načini razmišljanja – Konvergentna infrastruktura“ koja HP stručnjaci iz grupe za tehnološka rešenja predstavljaju u konferencijskom programu, a drugi vid su prezentacije i izloženi proizvodi na HP štandu. Pored toga posebna pažnja posetilaca je bila posvećena proslavi 20. godišnjice ProLiant servera.

HP grupa za personalne sisteme na Sinergiji će predstaviti novu liniju računara namenjenih kućnim korisnicima. Prvi uređaj iz ove grupe, HP Pavilion dv6 Entertainment PC, privlači pažnju sjajnim crnim završnim radom sa diskretnim kružnim šarama. Poseduje HP MediaSmart sowftware, koji na jednom mestu objedinjuje sve elemente zabave (video klipove, digitalne fotografije, muziku) do kojih se dolazi samo jednim klikom miša. Dodatne pogodnosti uključuju kvalitetnu web kameru i mikrofon, idealna sredstva za druženje na mreži, kao i daljinski upravljač koji omogućava potpuno uživanje u zabavi.

Iz linije prenosivih računara za kućnu upotrebu tu su još i računari iz serija Compaq Presario, HP Mini i Compaq Mini, a za poslovne korisnike predstavljeni su novi ultra tanki modeli HP ProBook 5310m i HP ProBook 6545b.