Objavljen konkurs za drugog operatora fiksne telefonije

Republička agencija za telekomunikacije (Ratel) objavila je konkurs za drugog operatera fiksne telefonije u Srbiji. Kako se navodi u oglasu objavljenom u dnevnom listu Politika, pravo učešća na konkursu imaju telekomunikacione kompanije koje imaju više od milion pretplatnika telekomunikacionih usluga i koje su u 2008. godini imale prihod veći od 200 miliona evra.

Najpovoljnija ponuda biće izabrana na osnovu najvišeg iznosa ponuđenog za licencu za fiksnu telefoniju, a ako budu podnete najmanje dve kvalifikovane ponude, održaće se aukcija na kojoj će početna cena iznositi najviši ponuđeni iznos za licencu.

Rok za dostavljanje ponuda je 12. januar 2010. godine, a pobednik na konkursu odrediće se do 10. februara. Licenca za drugog operatora fiksne telefonije biće izdata u roku od osam dana od uplate celokupne naknade u budžet Srbije.

Licenca se izdaje na period od deset godina, uz mogućnost produženja za narednih deset godina, u skladu za propisima, navodi se u oglasu. Ako pobednik na konkursu nema sedište kompanije na teritoriji Srbije, dužan je da u Srbiji osnuje kompaniju u kojoj će biti jedini vlasnik i na koju će biti preneta licenca.

newsmaster