Google uskoro objavljuje beta verziju Chromea za Macintoshe

Ako je sudeći prema listi problema koji još treba da budu rešeni, Google se približava objavljivanju probne verzije svog čitača Weba Chrome za Macintosh računare.

Prema Googleovoj bazi podataka za praćenje grešaka, u ponedeljak je ostalo još samo osam grešaka koje sprečavaju objavljivanje verzije Chromea za Macintosh. Od tih osam, samo dve imaju oznaku prvog prioriteta i obe su povezane sa „rušenjem“ čitača kada on pokuša da predstavi sadržaj u Adobeovom Flashu.

Prema ranijim najavma iz Googlea, probna verzija Chromea za Macintoshe trebalo je da se pojavi početkom decembra.

Nekoliko opcija dostupnih korisnicima Windows verzije Chromea se neće naći u beta verziji za Macintoshe. Ta verzija će sadržati opciju za upravljanje obeleženim stranicama, App režim rada i sinhronizaciju obeleživača stranica. Takođe će biti uključena i podrška za proširenja, koja je prvobitno bila primenjena u verziji za računare sa Windowsom, mada Google tek treba da objavi zvaničnu galeriju sa proširenjima.

Prema podužoj listi grešaka za koje Googleovi programeri neće stići da naprave ispravke za beta verziju (uzgred, radno ime te verzije je Milestone 4), naknadno će biti dodate opcije kao što je unutrašnja vizuelizacija PDF datoteka, Task Manager i interfejs za pregled i brisanje sačuvanih lozinki.

Google je sredinom septembra skinuo oznaku „beta“ sa verzije Chromea za računare sa Windowsom, ali još uvek nije objavio beta verzije za računare sa opertivnim sistemtima Mac OSX i Linux. U junu je svetlost dana ugledalo nekoliko nezavisnih verzija Chromea za Mac OS X i Linux, ali su iz Googlea upozorili korisnike na to da one potencijalno mogu biti nestabilne. (M.S.)

Izvor: Mikro

newsmaster