Borba protiv zlostavljanja dece preko Interneta

Juče je u osnovnoj školi “Ljudovit Štur” u Novom Sadu održana tribina „Zaštita dece na internetu“, koja je deo projekta koji se realizuje u okviru kampanje republičkog ministarstva za telekomunikacije i Centra za prevenciju devijantnog ponašanja mladih Target, iz Novog Sada.

Tribina pod nazivom „Zaštita dece na Internetu“ nastavak je kampanje koju vodi Ministarstvo za telekomunikaciju „Klikni bezbedno”. Budući da je 2009. proglašena za godinu zaštite dece na Internetu, tim povodom se i održavaju ove kampanje.

U Novom Sadu je u toku Dečije nedelje održano 19 tribina u osnovnim školama. Zabrinjavajuća je činjenica da se u svakoj školi javilo bar jedno dete koje je imalo probleme sa zlostavljanjem preko Interneta. Deca nemaju dovoljno znanja o posledicama nepravilnog korišćenja interneta i njihovo znanje se uglavnom svodi na korišćenje Facebooka i drugih društvenih mreža. Još veći problem jeste što roditelji nisi dovoljno informisani o Internetu i opasnostima koje prete deci dok pretražuju Internet stranice različitih sadržaja. (A.S.)

Izvor: Mikro

Search: Find More About Borba protiv zlostavljanja dece preko Interneta

[ad#234x60vesti]

newsmaster