Apple kupuje kompaniju Lala i istoimenu muzičku uslugu

Kompanija Apple je potvrdila da će kupiti kompaniju Lala, koja nudi uslugu emitovanja muzičkog sadržaja preko Interneta, i tako proširiti načine za distribuciju muzičkog sadržaja korisnicima.

Predstavnici Applea nisu otkrili finansijske detalje kupovine niti način na koji će usluge kompanije Lala biti integrisane u Appleovu ponudu. „S vremena na vreme, Apple kupuje manje kompanije iz sfere tehnologije, i obično ne komentarišemo naše razloge ili planove“, izjavio je predstavnik kompanije.

Korisnici iz SAD mogu na Web lokaciji kompanije Lala da biraju omiljene muzičke numere iz kataloga koji sadrži više od 8.000.000 pesama. Odabrana numera se može jedanput preslušati besplatno, ili platiti 0,10 USD za verziju koja se može više puta slušati preko Weba, odnosno 0,79 USD za kopiju koja se može preuzeti.

Kompanija Apple je zahvaljujući svojoj popularnoj mrežnoj muzičkoj prodavnici iTunes postala neprikosnoveni lider na tržištu digitalne muzike, međutim njen istoimeni plejer trenutno ne podržava reprodukciju celih pesama tokom njihovog preuzimanja.

Usluge za reprodukciju muzičkih numera preko Interneta su u poslednje vreme postale veoma popularne. Facebook i Google su se pre nekoliko nedelja takođe dogovorili sa kompanijom Lala da dozvoli njihovim korisnicima korišćenje te usluge. (M.S.)

Search: Find More About Apple kupuje kompaniju Lala i istoimenu muzičku uslugu

[ad#234x60vesti]

newsmaster