Volonterski rad za 25. rođendan kompanije Cisco

Predsednik i direktor kompanije Cisco Džon Čejmbers, povodom obeležavanja 25. godine postojanja, pozvao je svakog zaposlenog da posveti četiri sata volonterskog rada u kraju u kojem žive. Cilj čelnika Cisca je da doprinese sa 200.000 sati dobrovoljnog rada, što je jednako koliko i 25 godina služenja globalnoj zajednici.

„Ne postoji bolji način da se obeleži 25 godina kompanije Cisco od još boljeg fokusa energije i talenta zaposlenih na društveno koristan rad. Pomaganje ljudima da budu u kontaktu i da sarađuju nije samo osnova našeg posla – to je jezgro naših vrednosti“, rekao je Čejmbers.

Kompaniju Cisco osnovali su 10. decembra 1984. godine supružnici Len Bozak i Sendi Lerner, nekadašnji kompjuterski stručnjaci na Univerzitetu Stanford, čija je zamisao da omoguće međusobnu prepisku elektronskom poštom preko računara na različitim mrežama dovela do pronalaska prvog multiprotokolskog rutera. Ovaj izum bio je izuzetno značajan za podsticaj razvoja Interneta kakav danas poznajemo.

Kompanija Cisco omogućila je velike transformacije Interneta u prethodnih 25 godina. Postavljen na robustnoj mrežnoj infrastrukturi, Internet je preobrazio način poslovanja, pobudio ekonomski procvat, povećao produktivnost i povezao ljude širom sveta.

„U narednih 25 godina, uticaj Mreže biće još veći na razvoj, inovacije i produktivnost u delatnostima kao što su zdravstvena nega, obrazovanjei upravljanje energijom. Gledajući unapred, Cisco je pozicioniran kao lider u daljoj evoluciji Interneta koja će označiti novi segment povezanosti, uz rastuću saradnju, komunikaciju uz video sadržaje, u realnom vremenu, bogat medijski sadržaj, personalizaciju i mobilnost“, istakao je Čejmbers.

Posle 25 godina rada i 7.000 novih patenata, Cisco je preko mrežnih tehnologija u velikoj meri promenio način života, rada, učenja i zabave milionima ljudi. (A.S.)

Izvor: Mikro

Search: Find More About Volonterski rad za 25. rođendan kompanije Cisco
[ad#234x60vesti]

newsmaster