Polovični izgledi za pojavljivanje Appleovog tabličnog računara

Kako se približava kraj godine govorkanja o tome da će Apple predstaviti tablični računar su sve češća. Džin Manster, analitičar kompanije Piper Jafftay & Co izjavio je da su „šanse da Apple sledećeg meseca predstavi prvi tablični uređaj 50:50“.

Objašnjavajući svoju prognozu Manster je citirao nekoliko mrežnih izvora, uključujući Wev lokacije AppleInsider i 9to5Mac. U slučaju da Apple predstavi tablični uređaj sledećeg meseca, prve isporuke se mogu očekivati krajem marta, smatra Manster.

„Očekuje se da tablični računar bude sličan plejeru iPod Touch i nešto većih dimenzija, ali bi ključna razlika trebalo da bude u softveru“, kaže Manster. „Što se tiče operativnog sistema koji će biti instaliran u novom računaru, ima nekoliko mogućnosti, od verzije operativnog sistema Mac OS X sa podrškom za višedodirno upravljanje do operativnog sistema nalik onom na iPhoneu. Ipak, očekujemo da tablični uređaj pokreće nova verzija operativnog sistema za iPhone koja može pored aktuelnih aplikacija iz prodavnice App Store da pokreće i složenije aplikacije“, dodaje Manster

Osim Mansterovih najava, govorkanja o novom Appleovom računaru pojavila su se i na nekim drugim Web lokacijama, sa različitim datumima njegovog predstavljanja, od februara do juna 2010. Osim o datumu pojavljivanja, različita mišljenja vladaju i o ceni po kojoj će se računar prodavati, prognoze se kreću u rasponu od 600 do čak 2000 USD.

Manster je takođe izjavio da postoji 75% verovatnoće da će kompanija Apple sledećeg meseca iskoristiti neku manifestaciju da bi na njoj predstavila svoj novi uređaj. On najverovatnije misli na konferenciju Macword Conference & Expo, koju Apple često koristi za prezentacije novih proizvoda. Ta manifestacija se održava od 9. do 12. februara 2010. godine u San Francisku. (M.S.)

Izvor: Mikro

[ad#234x60vesti]