ASUS je prvi u svetu predstavio igrački laptop sa ekranom od 17-inča pune HD rezolucije

Beograd, Srbija, 14. oktobar 2010.

ASUS je prvi u svetu predstavio igrački laptop sa ekranom od 17-inča pune HD rezolucije i NVIDIA 3D Vision tehnologijom

Republic of Gamers G73 3D igrački laptop objedinjuje vrhunski hardver, sjajne 3D efekte i ergonomski dizajn

Sa svojim jedinstvenim i modernim izgledom, ROG G73 3D predstavlja vrhunac tehnologije i dizajna. Poseduje novu, Fermi baziranu, NVIDIA GTX 460M grafičku kartu sa NVIDIA 3D Vision tehnologijom, punu podršku za DirectX 11 i HDMI 1.4 izlaz. Pored toga, G73 se odlikuje i kvalitetnim sistemom za hlađenje koji obezbeđuje tih rad.

Savršen laptop za 3D igranje u punoj HD rezoluciji

ROG G73 3D predstavlja prvi laptop na svetu koji omogućava 3D igranje pomoću NVIDIA 3D Vision tehnologije i moćne GTX 460M grafičke karte, na 17-inčnom ekranu u punoj 1080p rezoluciji. Za igrače je najbitnija činjenica da G73 3D zahvaljujući moćnom hardveru obezbeđuje neponovljivo iskustvo i neverovatan doživljaj prilikom igranja najnovijih igara.

Grafički procesor je opremljen sa više nego dovoljnih 1,5 GB video memorije, što igračima omogućava izbor visokih rezolucija i većeg nivoa detalja. Za razliku od standardnih laptopova, vlasnici G73 3D modela ne moraju praviti kompromise po pitanju vizuelnih efekata i performansi u igrama.

Uz ROG G73 3D se isporučuju aktivne naočare koje u kombinaciji sa LCD ekranom frekvencije osvežavanja 120 Hz obezbeđuju 3D efekat.

Rastuća lista vrhunskih igara koje podržavaju 3D

Sve više igara vodećih izdavača ima podršku za NVIDIA 3D Vision, čime se do maksimuma koristi potencijal koji ima ROG G73 3D. Na listi podržanih igara je sada i veoma popularni Starcraft 2, kompanije Blizzard.

Multimedija i 3D mogućnosti

Zahvaljujući HDMI 1.4 portu, ASUS ROG G73 3D je sposoban da prenese 3D signal na odgovarajuće HD televizore, za još potpuniji doživljaj.

ROG G73 3D ima i podršku za reprodukciju 3D sadržaja sa Blu-ray diskova pomoću ugrađenog Blu-ray optičkog uređaja, što u kombinaciji sa HDMI 1.4 portom i HD televizorom predstavlja dobitnu kombinaciju.

Dizajn i mogućnosti prilagođene igračima

Pravljen za najzahtevnije igrače, ROG G73 3D ispunjava visoke ergonomske standarde, što omogućava dugotrajno nesmetano igranje. Tastatura je pod uglom od 5 stepeni, čime se smanjuje zamaranje ruke, a gumirana površina oslonca za dlanove smanjuje znojenje. Dva otvora za ventilaciju sa zadnje strane efikasno odvode toplotu čak i kada je laptop pod maksimalnim opterećenjem. Dodatna prednost ovakvog rasporeda je što se buka usmerava dalje od korisnika.

ROG G73 3D se isporučuje sa Solid State Hybrid drajvom kapaciteta 500 GB. SSH drajv nudi dobar odnos cena/kapacitet, kao klasični hard diskovi, uz brzinu i pouzdanost Solid State drajvova. Igrači će ovo najbolje osetiti kroz brže učitavanje igara, ali i drugih zahtevnih aplikacija.

Specifikacija:

Procesor Intel® Core™ i3/i5/i7
Čipset Mobile Intel® HM55
Memorija DDR3 1333MHz, do 8GB (dual core CPU)/16GB (quad core CPU)
Ekran 17.3 inča HD/17.3 inča full HD/17.3 inča full HD 3D LED backlit
Grafička karta NVIDIA® GeForce® GTX 460M
Hard drajv Podrška za dual hard drajv, do 1.5TB (7200rpm)/solid state hybrid drive, do 1TB
Optički uređaj DVD super-multi, Blu-ray combo
Dimenzije 420 x 310 x 18.9-56.8 mm

Specifikacije proizvoda mogu biti promenjene bez prethodne najave. Posetite sajt www.asus.com za više informacija.

###

O kompaniji ASUS

ASUS, jedan od tri najveća svetska proizvođača laptopova namenjenih najširem krugu korisnika i tvorac najprodavanijih i najviše nagrađivanih matičnih ploča, vodeća je kompanija u novoj, digitalnoj eri. ASUS projektuje i izrađuje proizvode koji savršeno zadovoljavaju potrebe savremenog digitalnog doma, ali i moderne kancelarije, uz širok portfolio proizvoda koji uključuje notebook računare, netbookove, matične ploče, grafičke karte, medija plejere, monitore, desktop računare, servere, mobilne telefone i mrežne uređaje. Vođen inovacijama i posvećen kvalitetu, ASUS je u 2009. godini osvojio 3.268 nagrada i smatraju ga zaslužnim za revoluciju PC industrije sa Eee PC™ linijom proizvoda. Sa više od 10.000 zaposlenih širom sveta i vrhunskim razvojnim timom koji broji 3.000 inženjera, kompanija je u 2009. godini ostvarila prihod od 7,5 milijardi USD.

newsmaster