Kapserky Lab otkriva: Šezdeset odsto korisnika izlaže riziku svoje lične podatke koristeći besplatnu antivirus zaštitu

Iako su današnji korisnici računara svesni sajber pretnji, oko 60 odsto njih štede kada je u pitanju antivirus zaštita i koristite besplatne programe, čak iako time čine svoje lične i finansijske podatke ranjivim. Ovo je podatak iz istraživanja koje je sprovela agencija Harris Interactive u februaru i martu 2012. u Sjedinjenim Američkim Državama , Rusiji i Evropi. Procenat korisnika u Evropi koji su pokazali entuzijazam kada su u pitanju besplatni programi je sličan, 62 odsto njih je izjavilo da koristi ovu jeftiniju opciju.

 

Ovo je svojevrsni paradoks: Podaci istog istraživanja pokazuju da su korisnici veoma svesni postojanja onlajn pretnji i mnogi su već imali iskustva sa virusima i drugim sajber napadima. Ipak, ogromna većina poverava svoju bezbednost slobodnim i jednostavnim antivirus programima koji nisu u stanju da se takmiče sa mogućnostima i funkcionalnošću koje imaju plaćeni, posebno projektovani programi kao što je Kasperskiy Internet Security. To potvrđuje i nezavisno istraživanje: na primer, na testiranju in AV-Test.org sprovedenom u decembru 2011. godine, proizvod kompanije Kaspersky Lab pokazao je značajne prednosti u odnosu na uobičajena rešenja besplatnih programa.

 

Programi celokupne bezbednosti nude mnogo više. Program Kaspersky PURE, na primer, štiti od svih pretnji, obezbeđuje backup podataka, sigurno skladištenje lozinke i omogućava roditeljima da putem lokalne mreže kontrolišu koliko i kako njihova deca koriste računar. Pored toga, programi Kaspersky Internet Security i Kaspersky PURE ne koštaju više od šoljice kafe dnevno, što je pristupačna cena za potpunu bezbednost vaših ličnih podatkaka.

 

Kompletni rezultati istraživanja koje je sprovela agencija Harris Interactive u februaru i martu 2012. godine dostupni su na stranici: http://www.kaspersky.com/downloads/pdf/kaspersky_lab_consumer_survey_report_eng_final.pdf

newsmaster