Predstavljeni Windows, Mac i Linux softveri za vodeće Canon imageFORMULA skenere

Predstavljeni Windows, Mac i Linux softveri za vodeće Canon imageFORMULA skenere

  • Svi Canon-ovi imageFORMULA skeneri su sada kompatibilni sa Majkrosoftovim operativnim sistemom Windows 7
  • Osim toga, Canon-ovi skeneri imageFORMULA DR-2010M i DR-2510M kompatibilni sa Mac-om sada podržavaju i novi operativni sistem „Snow Leopard“
  • Canon takođe predstavlja Linux drajvere za modele imageFORMULA P-150, DR-2010C i DR-2510C

Beograd, 08. mart 2010. – Kompanija Canon Europe, globalni lider u tehnologijama digitalizacije i štampe dokumenata, predstavila je nove drajvere za skenere za najnovije Microsoft, Apple Macintosh i Linux softverske drajvere, koji omogućavaju njenoj seriji imageFORMULA skenera da rade sa svim vodećim PC operativnim sistemima.

Nova Majkrosoft platforma Windows 7, lansirana u oktobru 2009. godine, već je široko prihvaćena širom sveta zbog svoje jednostavnosti i fleksibilnosti. Kako bi uzela učešće u ovom brzo rastućem tržištu kompanija Canon sada ima Windows 7 drajvere dostupne za preuzimanje za čitavu seriju imageFORMULA skenera.

Canon imageFORMULA DR-2010M i DR-2510M, koji su lansirani u septembru 2009. godine, predstavljeni su kao prvi Canon-ovi poslovni skeneri kompatibilni sa Apple Macintosh računarima. Oba ova kompaktna i elegantna modela sada potpuno podržavaju novi Mac operativni sistem Mac OS X V10.6 („Snow Leopard“) a zarad poboljšanja performansi i efikasnosti. Ovaj drajver je takođe dostupan za preuzimanje postojećim korisnicima.

Za organizacije koje žele da razviju svoja jedinstvena rešenja sa arhitekturom otvorenog koda, Linux drajveri su sada dostupni za Canon-ov revolucionalni prenosivi skener P-150 i izuzetno kompaktne skenere za radne grupe DR-2010C i DR-2510C. Drajveri su kompatibilni sa univerzalnim interfejsom SANE („Scanner Access Now Easy“) kako bi obezbedili standardizovan pristup komunikacije između skenera i Linux okruženja.

Šon Sjumacu, direktor evropskog Sektora za rešenja za skeniranje u kompaniji Canon Europe, rekao je: „Pojednostavljivanje načina na koji organizacije barataju dokumentima je kritično za današnje poslovno okruženje kako bi se osiguralo da korisničko iskustvo bude što jednostavnije i produktivnije. Mnoge organizacije investiraju u najnoviji PC softver na tržištu – kao što je Windows 7 i Snow Leopard – Canon je adaptirao svoje vodeće dokument skenere da podržavaju prednosti ovih operativnih sistema. Cilj nam je da obezbedimo da naši skeneri dozvoljavaju korisnicima da efikasno obrade informaciju, bez obzira koji operativni sistem koriste, i nastavićemo da osiguravamo maksimalnu kompatibilnost našeg širokog dijapazona skenera u budućnosti.“

Postojećim korisnicima su drajveri već dostupni za preuzimanje. Za više informacija posetite: http://software.canon-europe.com.

O kompaniji Canon Europe

Canon Europe je regionalna prodajna i marketinška ispostava kompanije Canon Inc. koja je prisutna u 120 zemalja i zapošljava više od 11.000 ljudi širom Evrope, Srednjeg Istoka i Afrike (EMEA region).

Kompanija je osnovana 1937. godine sa ciljem da napravi fotoaparate najvišeg kvaliteta a dostupnih potrošačima. Canon-ova neumorna strast prema „Snazi slike“ je od tada izazvala da se ova tehnologija proširi na brojna tržišta i tako je kompanija zauzela mesto svetskog lidera i u domenu potrošačkih proizvoda i u domenu poslovnih rešenja. Njena rešenja obuhvataju proizvode, od kompaktnih digitalnih i SLR fotoaparata, preko emisione optike i prenosivih aparata sa X-zracima, do multifunkcijskih i produkcijskih štampača, a sve ih podržava asortiman usluga dodate vrednosti.

Canon mnogo ulaže u istraživanje i razvoj kako bi proizveo najbogatije i najinovativnije proizvode i usluge koje će zadovoljiti kreativne potrebe korisnika. Od fotografa do kompanija koje se profesionalno bave štampom, Canon svakom korisniku omogućava da razvije svoju strast prema slici.

Canon veruje da je vođenje računa o interesima društva i životne sredine integralan deo dobre poslovne prakse. Ovo je utemeljeno u korporativnu filozofiju kompanije, „Kyosei“, koja se fokusira na zajednički rad i život u cilju opšte dobrobiti.

Detaljnije informacije o kompaniji Canon Europe dostupne su na adresi www.canon-europe.com

O kompaniji Canon Adria d.o.o.

Canon Adria d.o.o. je kompanija sa sedištem u Ljubljani, u vlasništvu kompanije Canon CEE (Canon Central and East Europe). Osnovna delatnost kompanije Canon Adria jeste davanje tehničke podrške i trgovina na celokupnom području Slovenije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Srbije, Crne Gore, Makedonije i Albanije.

Više informacija o kompaniji Canon Adria: www.canon.rs

newsmaster