Predstavljen kompletan paket za organizovanje dokumenata

Epsonovi novi kompaktni sheetfed skeneri olakšavaju izvršavanje složenih zadataka

27. jun 2011. – Kompanija Epson predstavlja novu paletu brzih i kompaktnih sheetfed skenera kako bi povećali produktivnost i efikasnost sistema organizovanja dokumenata.

Modeli GT-S55, GT-S55N, GT-S85 i GT-S85N smeštaju se diskretno na radni sto i dizajnirani su tako da se uklope čak i u najzahtevnija IT okruženja. Konvertujući dokumenta koje sadrže više A4 strana u viskoko-kvelitetne elektronske fajlove, brzo i pouzdano, jednostavni su za korišćenje i poseduju naprednu tehnologiju i karakteristike i kao takvi idealno odgovaraju na potrebe malih, srednjih i velikih preduzeća, kao i zahtevnih finansikskih, zdravstvenih i vladinih organizacija.

Serija GT-S85

Serija GT-S85 omogućava veću produktivnost svojim visoko-kvalitetnim skenovima od 200 dpi realizovanih brzinom do 40 strana po minuti u jednostranoj ili 80 strana po minuti u dvostranoj konfiguraciji, kako monohromatskih, tako i dokumenata u boji. Za prvoklasne rezultate, modeli iz ove serije poseduju optičku rezoluciju od 600 dpi. Dvostrano skeniranje je moguće po jednom prolazu, a produktivnost se dalje povećeva zahvaljujući automatskom pohranjivanju papirima (ADF) visokog kapaciteta od 75 listova. Kako bi performanse ostale na visokom nivou prilikom obimnijih poslova, ultrasonični senzor detektuje i lako rešava problem prenatrpanosti papirima. Model koji poseduje mogućnost umrežavanja može da koristi više korisnika.

Serija GT-S55

Osnovni model iz serije GT-S55 skenira brzinom od 25 ppm ukoliko se radi o jednostranim dokumentima i 50ppm ako se radi o dvostranim dokumentima, što važi za i monohromatske i za skenove u boji. Poseduje mnoge karakteristike modela iz serije GT-S85, kao što je optička rezolucija, ADF kapaciteta od 75 listova i dvostrano skeniranje, a cene modela su povoljne. Ova serija takođe nudi model koji poseduje mogućnost umrežavanja.

Svi modeli su opremljeni alatom Epson Event Manager koji obezbeđuje laku integraciju sa gotovo svim sistemima za organizovanje dokumenata. Ovaj alat ubrzava rad zahvaljujući 10 ‘scan to job’ komandi koje se mogu prilagoditi, kao što su skeniranje na email, na zajednički folder i mnogo toga. Obimni softverski paket omogućava da se komplikovani zadaci, kao što su organizovanje dokumenata i izveštaja, konvertovanje informacija sa vizit kartice u bazu podataka i poboljšanje kvaliteta teksta, mogu izvesti bez napora što utiče na veću prihvatljivost na radnim mestima jer eliminišu potrebu za obukom.

Startnost ovih uređaja i smanjena potrošnja električne energije utiču na smanjenje troškova i uticaja na životnu sredinu. Za razliku od konkurencije, ovi skeneri ne sadrže živu, što ih čini više nego ekološki prihvatljivim izborom.

Žislen Gotje, viši menadžer za biznis proizvode u kompaniji Epson, izjavio je: „Na osnovu uspeha serija S50 i GT-S80 ovi novi modeli iskoristili su prednosti najnovije Epsonove tehnologije za skeniranje dokumenata, kao što je veća brzina skeniranja pri rezoluciji od 300 dpi za zahtevne korisnike.”

Pored uobičajenih Windows i Mac operativnih sistema, novi modeli nude Windows Server OS i Citrix za laku integraciju u složene IT sisteme”

Bez obzira na veličinu ili sektror u organizaciji, nove softverske i drajverske funkcionalnosti omogućavaju jednostavnu integraciju u postojeće ili nove radne procese, nudeći brz povraćaj investicija uštedom na papiru, skladišnom prostoru i vremenu.”

Cene uređaja iz Epson GT-S55 serija kreću se od €469.00 RRP (bez poreza), a iz GT-S85 serije od €699.00 RRP (bez poreza). Proizvodi će biti dostupni od septembra 2011.

Ključne karakteristike

Karakteristike GT-S55 GT-S55N GT-S85 GT-S85N
Velika brzina monohromatskog skeniranja i skeniranja u boji jednostranih i dvostranih dokumenata 25ppm/50ipm 25ppm/50ipm 40ppm/80ipm 40ppm/80ipm
Optička rezolucija do 600dpi
Ultrasonični senzor za detekciju zaglavljivanja papira x x
Dual scan tehnologija za dvostrano skeniranje po jednom prolazu
Automatsko pohranjivanje dokumenata kapaciteta 75 strana
ENERGY STAR-sertifikat za smanjenu potrošnju energije
Brzo zagrevanje
Epson Event Manager
Twain, WIA i ISIS drajveri za veću kompatibilnost
LCD panel za funkcionalno obavljanje zadataka
Višestrano skeniranje i skeniranje različitih formata od A8 to A4
Meni sa one-touch job funkicjama koji se lako podešava
Sposoban za umrežavanje i deljenje između više korisnika x x
Softverski paket: PageManager8; ABBYY FineReader Sprint Plus; Presto BizCard 5
EpsonScan softver: pretraga PDF-ova; RGB colour dropout; automatski de-skew; automatska detekcija veličine strane; siguran PDF; poboljšanje teksta; automatska segmentacija oblasti; uklanjanje rupica; preskakanje praznih strana

 

-kraj-

O kompaniji Epson

Kompanija Epson je globalni lider u inovacijama i proizvodnji uređaja za prikaz slike, posvećena proširivanju vizije korisnicima širom sveta kroz kompaktne, energetski efikasne i precizne tehnologije, sa paletom proizvoda od štampača i 3LCD projektora za poslovnu i kućnu upotrebu do elektronskih i uređaja sa kristalnim oscilatorima.

Epson Grupu, na čelu sa Seiko Epson Korporacijom baziranom u Japanu, čini više od 75.000 zaposlenih u 100 kompanija širom sveta. Epson želi da proširi očekivanja i vizije svojih korisnika sa proizvodima i uslugama koji omogućavaju kreiranje vedrijeg i bogatijeg životnog stila.

http://global.epson.com

O kompaniji Epson Europe

Kompanija Epson Europe B.V., bazirana u Amsterdamu je regionalna centrala kompanije za Evropu, Bliski Istok, Rusiju i Afriku. Sa 2.400 zaposlenih kompanija Epson Europe je ostvarila u fiskalnoj 2009. godini prihode od 1.875 miliona evra.

http://www.epson-europe.com/

Environmental Vision 2050

http://eco.epson.com/

newsmaster