Novi Canon PowerShot S95

Beograd, 19. avgust 2010 – Kompanija Canon danas je predstavila najnoviji model PowerShot S serije – S95 – napredni, kompaktni, digitalni fotoaparat za one koji traže izuzetne performanse za snimanje pri lošem osvetljenju u jednom džepnom aparatu.

Ovaj model je naslednik popularnog PowerShot S90, ali sa unapređenim funkcijama rukovanja, višim nivoom ručne kontrole, mogućnošću snimanja HD video zapisa, HS sistemom i Hybrid IS – PowerShot S95 nudi moćan skup funkcija za snimanje izuzetno kvalitetnih slika u svim uslovima fotografisanja.

Pored toga što prati osnovni princip da modeli S-serije nude napredne ručne kontrole upravljanja i niz funkcija za snimanje pri lošem osvetljenju u kompaktnom kućištu, novi PowerShot S95 napravljen je da dostiže nove domete – sa funkcijama dizajniranim za korisnike koji zahtevaju maksimalnu kontrolu i vrhunski kvalitet slike. Popularni kontrolni prsten oko objektiva, koji je predstavljen sa modelom S90, sada je mnogo fleksibilnijii, a objektiv sa otvorom blende od f/2.0 i Canon-ov HS sistem su tu da obezbede još bolje osnove za snimanje kreativnih fotografija. PowerShot S95 je Canonov prvi kompaktni aparat sa Hybrid IS tehnologijom za poboljšanu stabilizaciju slike.

Novi model ima znatna unapređenja kako u pogledu veličine tako i u načinu rukovanja u odnosu na svoje prethodnike – PowerShot S95 smešten je u telo debljine samo 29,5 mm, poboljšane su funkcije kontrolnog tastera a korišćen je isti gornji sloj kao kod EOS 7D za sprečavanje klizanja i lakše držanje. Aparat nudi RAW format snimanja i podržava Canon Digital Photo Professional (DPP) softver.

Snimanje u tamnijim uslovima sa blendom otvora f/2.0  i HS sistemom

PowerShot S95 sadrži Canon HS sistem – koji kombinuje CCD senzor visoke osetljivosti od 10.0 megapiksela i moćni DIGIC 4 procesor za obradu, što obezbeđuje snimanje u izuzetno lošem osvetljenju, bolje nego njegov prethodnik. HS Sistem omogućava da aparat u potpunosti podržava ISO 3200 pri punoj rezoluciji kako bi se smanjila pojava šuma na svim ISO osetljivostima za visok kvalitet slike. Korisnici takođe mogu postaviti svoje sopstvene parametre u režimu Auto ISO, uz mogućnost da ograniče maksimalnu brzinu ISO na onu koje žele tokom snimanja.

Korišćenjem Low Light moda, aparat može da poveća domet sa ISO 320 do ISO 12.800, snimanjem slike u rezoluciji od 2.5 MP. Ručna kontrola ISO osetljivosti i balans osvetljenja u low light modu  donose veću kontrolu nad snimanjem u lošem osvetljenju a korisnicima omogućavaju pravljenje preciznih snimaka ambijenta, baš kako ga i vide. U ovom  modu omogućena je veća brzina snimanja – do 3.9 fotografija u sekundi.

Uz mogućnost da se fotografiše bez blica i naprave dobre fotografije, visoka osetljivosti senzora PowerShot S95 nudi veći dinamički opseg u odnosu na konvencionalne vrste senzora a to omogućava da se snime prirodnije slike u svim uslovima. Svetao, originalni Canon objektiv sa otvorom blende od f/2.0 savršeno dopunjuje HS sistem omogućavajući više svetla u kameru i pružajući veću mogućnost korišćenja brzog snimanja i „hvatanja u pokretu“.

Originalni Canon objektiv i Hybrid IS

PowerShot S95 ima širokougaoni objektiv od 28mm sa optičkim zumom od 3.8 X. Objektiv je razvijen pomoću istog procesa i visokih standarda za proizvodnju Canon EF sočiva tako da obezbeđuje oštre fotografije visoke rezolucije pri svakom snimku.

Canonov optički stabilizator slike (IS) sprečava zamućenje –  omogućava korisnicima da fotografišu pri slabom osvetljenju i to brzinom od oko 4 puta sporije nego inače kako bi dobili snimak bez zamućenja. Hybrid IS takođe sprečava zamućenje fotografija pri snimanju izbliza.

Kontrola bez premca

Jedinstveni i poboljšani kontrolni prsten oko objektiva kod PowerShot S95 omogućava podešavanje različitih parametara snimanja, kao što su ISO, brzina fotografisanja, otvor blende, fokus i ekspozicija – pružajući zadovoljavajuće i opipljivo iskustvo. PowerShot S95 nudi veći stepen prilagođavanja tako što  korisnicima omogućava da unapred podese funkciju i kontrolnog prstena i zadnjeg brojčanika u raznim režimima snimanja. Taster za prečice može da se konfiguriše tako da se obezbedi brz pristup unapred izabranim funkcijama..

Ovaj model nudi i novi Tracking AF mod za fotografisanje objekata u pokretu.

Rukovanje kontrolnim tasterom takođe je redizajnirano a u skladu sa povratnim informacijama vlasnika prethodnog modela. Taster sada ima više izražen „klik“ mehanizam sprečavajući nenamerne promene podešavanja. Pored toga, promenjena je pozicija tastera za „Funkcije kontrolnog prstena“ i za Uključivanje/Isključivanje aparata kako bi bilo olakšano svakodnevno korišćenje.

PureColor II LCD ekran od 7,5 cm, sa spoljšnjim slojem od kaljenog stakla, nudi poboljšanu snagu, veliki kontrast i širok ugla posmatranja. Novi RGB histogram dostupan je u reprodukciji snimljenog materijala i omogućava fotografima da odmah provere ekspoziciju snimka do detalja.

HD filmovi sa stereo zvukom

PowerShot S95 ima funkciju 720p HD 24fps snimanje video zapisa sa stereo zvukom. Uključivanje opcije Miniature Effect dodaje potpuno novu dimenziju video snimku – snimanje manje kadrova za dramatične snimke. Integrisani HDMI port sa CEC kompatibilnošću omogućava veoma jednostavno gledanje i kontrolu snimljenog materijala direktno koristeći kompatibilni HDTV i daljinski upravljač.

Snimanje scene baš kao što ih vi vidite

High Dinamic Range režim snimanja omogućava snimanje scena sa visokim kontrastom. Prekoračujući ograničenja konvencionalnih kamera, PowerShot S95 snima tri različite ekspozicije iste scene i ima mogućnost kombinovanja snimaka kako bi kreirao jednu sliku u kameri. Rezultat je slika sa više istaknutim i osenčenim detaljima, više nego kako je fotograf vidi.

Kreativni rezultati, odmah

PowerShot S95 sadrži niz režima snimanja tako da odgovari željenom nivou kontrole ili veštini fotografa. Ima funkciju Automatski režim (Smart Auto) za one koji jednostavno žele odmah da snime sjajne fotografije.

Tehnologija za detekciju scene (Scena Detection) u Automatskom režimu pomaže da se obezbede najbolji rezultati u svim uslovima, inteligentno otkrivajući scenu i birajući optimalnu postavku kombinacijom 28 promenljivih. Poruke za pomoć i saveti u okviru korisničkog interfejsa takođe pojednostavljuju svakodnevno korišćenje aparata jer korisnike vode kroz meni, nudeći mu kratko objašnjenje svake funkcije.

Tehnologija inteligentnog korišćenja blica kontroliše nivo blica u skladu sa uslovima snimanja, pružajući pravu količinu kako bi se obezbedilla savršeno izložena fotografija u svim situacijama – od tamnije sobe do jake svetlosti sunca. PowerShot S95 takođe nudi različite formate snimanja –  3:2, 4:3, 1:1, 16:9 i 4:5 omogućavajući fotografima da snimaju prema predmetu ili nameni slike.

Omogućen je lak, bežični prenos sadržaja preko Eye-Fi connected functions, za daljinsko slanje fotografija i deljenje fotografija na sajtovima kao što je Canon IMAGE Gatewai. U okviru korisničkog interfejsa postoji poseban do posvećen Eye-Fi koji onemogućava automatsko isključivanje kada Eye-Fi kartica prenosi podatke – time se obezbeđuje jednostavan prenos bez prekida.

PowerShot S95 nudi veliki skup funkcija dizajniranih tako da pruže odlične performanse – izuzetan kvalitet slike čak i pri lošem osvetljenju.. Napravljen je za one koji žele savršenu kombinaciju prenosivosti, snage i kontrole i to je najbolji džepni fotoaparat čak i za najnaprednije fotografe.

Podelite svoje priče na CANON iMAGE GATEWAY

Vlasnici PowerShot S95 mogu se pridružiti CANON iMAGE GATEWAY onlajn zajednici za razmenu fotografija i video zapisa. Mogu iskoristiti do 2 GB ličnog kapaciteta skladištenja što je  dovoljno mesta za stotine visoko-kvalitetnih fotografija. Podržan je pregled preko mobilnih telefona tako da sada svoje fotografije, kao i fotografije svoje porodice i prijatelja možete videti i kad ste u pokretu.

Canon PoverShot S95 – glavne karakteristike:

  • HS System i objektiv sa otvorom blende od f/2
  • CCD senzor visoke osetljivosti od 10.0 megapiksela
  • Objektiv širine 28mm, optički zum 3.8 x, Hybrid IS
  • Kontrolni prsten oko objektiva, potpuno ručno upravljanje i RAW
  • Pure Color II G LCD ekran od 7.5 cm
  • HD video zapisi, HDMI
  • High Dynamic Range mode za velike kontraste
  • Automatski režim rada (Smart Auto)
  • Podržava više formata snimanja
  • Opciono – vodootporna futrola

O kompaniji Canon Europe

Canon Europe je regionalna prodajna i marketinška ispostava kompanije Canon Inc. koja je prisutna u 120 zemalja i zapošljava više od 11.000 ljudi širom Evrope, Srednjeg Istoka i Afrike (EMEA region).

Kompanija je osnovana 1937. godine sa ciljem da napravi fotoaparate najvišeg kvaliteta a dostupnih potrošačima. Canon-ova neumorna strast prema „Snazi slike“ je od tada izazvala da se ova tehnologija proširi na brojna tržišta i tako je kompanija zauzela mesto svetskog lidera i u domenu potrošačkih proizvoda i u domenu poslovnih rešenja. Njena rešenja obuhvataju proizvode, od kompaktnih digitalnih i SLR fotoaparata, preko emisione optike i prenosivih aparata sa X-zracima, do multifunkcijskih i produkcijskih štampača, a sve ih podržava asortiman usluga dodate vrednosti.

Canon mnogo ulaže u istraživanje i razvoj kako bi proizveo najbogatije i najinovativnije proizvode i usluge koje će zadovoljiti kreativne potrebe korisnika. Od fotografa do kompanija koje se profesionalno bave štampom, Canon svakom korisniku omogućava da razvije svoju strast prema slici.

Canon veruje da je vođenje računa o interesima društva i životne sredine integralan deo dobre poslovne prakse. Ovo je utemeljeno u korporativnu filozofiju kompanije, „Kyosei“, koja se fokusira na zajednički rad i život u cilju opšte dobrobiti.

Detaljnije informacije o kompaniji Canon Europe dostupne su na adresi www.canon-europe.com

O kompaniji Canon Adria d.o.o.

Canon Adria d.o.o. je kompanija sa sedištem u Ljubljani, u vlasništvu kompanije Canon CEE (Canon Central and East Europe). Osnovna delatnost kompanije Canon Adria jeste davanje tehničke podrške i trgovina na celokupnom području Slovenije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Srbije, Crne Gore, Makedonije i Albanije.

Više informacija o kompaniji Canon Adria: www.canon.rs

newsmaster