Kempler & Strauss sat-telefon stiže na naše tržište

Na našem i tržištima zemalja bivše Jugoslavije, sledećeg meseca trebalo bi da debituje novi brend mobilnih telefona. Radi se o američkom proizvođaču Kempler & Strauss, poznatog pre svega po uređaju W PhoneWatch, najmanjem potpuno funkcionalnom satu-telefonu na svetu. Pored ovog uređaja, u prodaji bi uskoro trebalo da se nađu i dva pametna telefona iste kompanije, modeli Billionaire-6 i Billionaire-7. Oba telefona opremljena su multitouch ekranima osetljivim na dodir, a zasnovani su na platformi Windows Mobile.

W PhoneWatch je dobitnik priznanja za inovacije na CES-u 2010, u kategoriji Wireless Handsets. Odlikuje se dimenzijama od 57 x 45 x 18 mm i težinom od 70 g, kao i ekranom osetljivim na dodir dijagonale od 1,5 inča. Putem Bluetooth konekcije, optimizovan je za korišćenje uz Kempler & Strauss Communicator, ali je, naravno, kompatibilan i sa bilo kojom drugom Bluetooth slušalicom ili kompletom za kola. Svakako, razgovor može da se obavlja i bez slušalice, jednostavnim “pričanjem u zglob”, što će posebno biti atraktivno mlađim korisnicima i ljubiteljima špijunskih trilera. Ovaj sat-telefon poseduje i MP3 plejer, video plejer, slot za microSD kartice, pa čak i ugrađenu kameru. Cena uređaja na našem tržištu trebalo bi da iznosi oko 250 evra.

Telefoni Billionaire-6 i Billionaire-7 rade na procesoru od 624 MHz i opremljeni su kompletnom “standardnom opremom” (Wi-Fi, Bluetooth, akcelerometar, paket MS Office Mobile itd.). Zanimljiv detalj kod oba modela je optički track-ball sa atraktivnim pozadinskim osvetljenjem. Osnovna razlika između njih leži u tome što Billionaire-7 poseduje QWERTY tastaturu, kao i podršku za brze HSDPA mobilne mreže.

Generalni distributer ovih uređaj za tržište zemalja bivše Jugoslavije je preduzeće Tabora-Z iz Podgorice. Od njihovih predstavnika saznali smo da planiraju saradnju sa velikim distributerima, pa i operaterima, što bi trebalo da garantuje dostupnost i dobre uslove prodaje.

Izvor: TABORA-ŽUNJIĆ D.O.O

newsmaster