Toshiba STOR.E TV+ – pravi medijalni centar za kućne mreže

Nojs, Nemačka, 7. septembar 2010 – Toshiba Evropa je danas predstavila svoj novi multimedijalni drajv za skladištenje, STOR.E TV+. Ovaj uređaj skladišti multimedijalni sadržaj do 2 terabajta[1] i služi kao medijalni centar u dnevnoj sobi koji omogućava prenos sadržaja na konektovane uređaje uz rezoluciju do 1920x1080p (Full HD) i može da radi nezavisno, bez potrebe za kompjuterom. Zahvaljujući širokom izboru opcija za konekciju, STOR.E TV+ se lako konektuje na vašu kućnu mrežu. Takođe podržava brojne najnovije medijske formate i može da obradi skoro sve vrste multimedijalnih fajlova. STOR.E TV+ će se naći u prodaji u trećem kvartalu 2010. širom Evrope, Bliskog istoka i Afrike.

Raznovrstan način da sadržaj bude dostupan za prenos

’’Danas je eksterni multimedijalni hard disk drajv sposoban da bude mnogo više od običnog uređaja za bekap i skladištenje digitalnog sadržaja. Sposoban je da služi i kao medijalni centar za kuću koji kontroliše prenos multimedijalnog sadržaja između konektovanih uređaja’’, kaže Marco (Marko) Perino, generalni menadžer za digitalne proizvode i usluge. ’’Predstavlja pravu dodatnu vrednost jer omogućava gledanje snimaka u skoro svim formatima na TV-u bez potrebe za zamornim transkodiranjem na PC-ju.’’

Prenos sadržaja sa konektovanih uređaja na TV

STOR.E TV+ omogućava prenos sadržaja sa kamkordera kao što je CAMILEO SX900 i eksternih hard disk drajvova, koji preko USB-a mogu da se konektuju na STOR.E TV+, direktno na TV. Korisnik jednostavno pretražuje foldere na udaljenom uređaju preko menija na ekranu TV-a da bi pronašao traženi fajl i počeo da ga emituje. To znači da korisnici sada na jednostavan način mogu da prikazuju video materijal i fotografije sa kamkordera ili hard disk drajva na TV-u Full HD kvaliteta, ili da ih skladište u ugrađenom hard disk drajvu uređaja STOR.E TV+ i na taj način prave centralnu multimedijalnu biblioteku.

Velika podrška formatima fajlova

Novi multimedijalni hard disk drajv podržava dugačak spisak formata fajlova, kao što su mp3, Dolby Digital ili AAC za audio, wmv, avi i mpg za video, dok za slike podržava jpg, bmp, tiff i gifs.

Konektovanje na kućnu mrežu

STOR.E TV+ ima širok izbor interfejsa, kao što su USB, Composite Video, Ethernet, ali i HDMI® za prenos video materijala visoke definicije bez kompresovanja u punoj 1080p rezoluciji na TV ekran sa HDMI® inputom. Ovaj medijalni centar podržava i WLAN konekciju. Toshiba će lansirati verziju STOR.E TV+ sa WLAN USB dongleom[2] koji može da se uključi u jedan od dva USB interfejsa i omogućava jednostavnu integraciju uređaja STOR.E TV+ u bežičnu kućnu mrežu. Integrisan u kućnu mrežu, STOR.E TV+ može da služi kao kontrolor koji prenosi sadržaj sa konektovanog laptopa na TV. Pored toga, STOR.E TV+ nudi čitač kartice koji je kompatibilan sa SDHC memorijskim karticama.


[1] U zavisnosti od lokalne dostupnosti i konfiguracije

[2] U zavisnosti od lokalne dostupnosti i konfiguracije

newsmaster