Dva nova Logitech zvučnika menjaju zvuk prenosnih računara

Logitech Wireless Speaker Z515 pruža bežični domet do 15m, a Logitech Laptop Speaker Z305 obezbeđuje zvuk u svim pravcima

BEOGRAD, 05. septembar 2010 — Prenosivi računari su promenili način na koji, danas uživamo u zabavnom sadržaju, ali sam zvuk prenosivih računara nije baš pratio razvoj. Zbog toga što korisnici sve češće gledaju filmove, serije i video klipove na svojim prenosivim računarima, kompanija Logitech je predstavila dva para zvučnika, Logitech Wireless Speaker Z515 i Logitech Laptop Speaker Z305. Bez obzira da li je u pitanju laptop ili netbook računar,  baziran na Mac ili Windows platformi, iPad ili iPhone, bežični zvučnici Z515 će obezbediti odličan zvuk bez potrebe za kablovima, dok zvučnici Z305 donose okružujući zvuk u kompaktnom kućištu.

“Zvučnici koji su ugrađeni u većinu prenosivih računara, malih su dimenzija i često ne uspevaju da pruže zadovoljavajući zvuk,” rekao je Mark Schneider, potpredsednik i generalni menadžer audio poslovne jedinice kompanije Logitech. “Bez obzira da li ste zavisnik od MP3 fajlova ili ljubitelj filmova, naša dva nova modela zvučnika za prenosive računare, pružiće vam laku konekciju i mogućnost da pojačate zvuk prema sopstvenoj želji i uživate. Nema razloga da ne uživate u dobrom zvuku prateći najnovije YouTube zanimacije ili najnovija holivudska izdanja na svom prenosivom računaru.”

Logitech Wireless Speaker Z515 — Odličan zvuk, bez muke sa kablovima

Zvučnici Z515 koriste bežičnu vezu na frekvenciji od 2.4 GHz za povezivanje sa računarom, rešavajući tako korisnika muke oko kablova i ujedno pružajući mogućnost upotrebe na daljini do 15m od računara. Instalacija je veoma jednostavna, dovoljno je priključiti bežični adapter na USB port prenosivog računara, i veza će se uspostaviti za par sekundi. Ukoliko korisnik želi da poveže iPad ili iPhone, USB adaper mu neće ni biti potreban, jer će Logitech Z515 zvučnici sami “pronaći” uređaj i povezati se.

Odlika ovih zvučnika nije samo bežična veza, već i bogat zvuk. Dvostruki ugrađeni drajveri od dva inča obezbeđuju pun stereo zvuk sa dosta basa. Takođe, Z515 uključuju i punjivu bateriju koja omogućava zvučnicima neprekidan rad do 10 sati.

Logitech Laptop Speaker Z305 — Okružujući zvuk za prenosne računare

Laki i kompaktni zvučnici za prenosive računare, Laptop Speaker Z305, emituju zvuk jednako u svim pravcima, tako da je moguće uživati u njemu iz bilo koje tačke u sobi. Kače sa zadnje strane ekrana omogućavajući udobno korišćenje u kancelariji, krevetu, na aerodromu, ili na nekom drugom mestu.

Zvučnik Z305 je izuzetno lagan, težine od oko 226 grama, što znači da ga je uvek lako poneti I koristiti svuda. Dovoljno je priključiti ga na USB priključak, koji će obezbediti napajanje i digitalnu vezu, bez potrebe za dodatnim softverskim instalacijama i spoljnim napajanjem.

Novi Logitech zvučnici, dolaze sa prilagođenim torbicama za prenos, a veoma lako staju i u torbe za prenosive računare.

Cena i dostupnost

Zvučnici Logitech Wireless Speaker Z515 i Logitech Laptop Speaker Z305 očekuju se u septembru u SAD i Evropi po predloženoj maloprodajnoj ceni od 99.99 evra, odnosno 59.99 evra.

Logitech je svetski lider u proizvodima koji povezuju ljude i digitalna iskustva do kojih im je stalo. Zahvaljujući raznovrsnoj ponudi platformi za računare, komunikacije i zabavu, Logitechova kombinacija hardvera i softvera omogućava ili unapređuje digitalnu navigaciju, muzičku i video zabavu, igrice, društveno umrežavanje, audio i video komunikaciju na internetu, video bezbednost i kontrolu kućnih uređaja za zabavu. Osnovan 1981, Logitech International je švajcarska javna kompanija koja je članica Švajcarske berze (LOGN) i Nasdaqa (LOGI).

newsmaster