NVIDIA PhysX i mental images iray sada ubrzavaju realistične efekte u Autodesk 3ds Max 2011 softverskom paketu

NVIDIA PhysX i mental images iray sada ubrzavaju realistične efekte u Autodesk 3ds Max 2011 softverskom paketu

Fleksibilan endžin za fiziku i intuitivno, fizički tačno renderovanje unapređuju kreativnost upotrebom NVIDIA tehnologije

GPU tehnološka konferencija 2010 (GTC), San Hoze, Kalifornija — 22. septembar, 2010. — NVIDIA i Autodesk zajedno demonstriraju moćne nove mogućnosti bazirane na NVIDIA tehnologiji koja se očekuje ove jeseni uz Autodesk® 3ds Max® za članove koji poseduju pretplatu kao deo 3ds Max 2011 Subscription Advantage paketa. NVIDIA i Autodesk su radili na revolucionarnom fotorealističnom renderingu i simulaciji fizike integracijom novog iray® rendera iz kompanije mental images® koji integriše NVIDIA® PhysX™ tehnologiju u paketima Autodesk 3ds Max i Autodesk® 3ds Max® Design 2011 Subscription Advantage.

Novi iray render u 3ds Max sotveru pruža kreativnim vizuelnim umetnicima daleko intuitivniji način za kreiranje slika koje konkurišu fotografijama po kvalitetu sa samo delom potrebnog vremena kada su u pitanju stardardni zadaci. 3D umetnici sada mogu koristiti materijale i svetla koja reaguju više kao u stvarnom svetu kako bi brže oživeli svoje 3ds Max svetove. Rad u iray-u je značajno unapređen kroz akceleraciju od strane NVIDIA grafičkih procesora baziranih na NVIDIA CUDA™ arhitekturi. Dok iray proizvodi identične slike kako na procesoru tako i na grafičkom procesoru, 3ds Max korisnici će uživati u do 6 puta bržim rezultatima u odnosu na dvoprocesorske četvorojezgrarne konfiguracije pri korišćenju grafičkog procesora kao što je na primer NVIDIA Quadro® 5000 ili Tesla™ C2050.1 Dizajneri koji traže najbrži iray rezultat mogu dodatno da ubrzaju proces dodavajući još NVIDIA grafičkih karti u svoj sistem.

NVIDIA PhysX tehnologija napaja nove dinamične mogućnosti 3ds Max softvera tako što dopušta animatorima da kontrolišu svoje simulacije direktno u 3ds Max softveru. PhysX mogućnosti podržavaju statična, dinamična i kinematic tela. Realistični rezultati se sada još brže postižu biranjem materijala koji već imaju karakteristike koje postoje u realnom svetu i menjanjem njihovih parametara ukoliko je potrebno. Rezultat su simulacije koje odmah mogu koristiti umetnici za efekte uz direktan pristup PhysX endžinu koji koriste vodeći proizvođači igara kao što su Sumea i Obsidion.

“Konstantno pokušavamo da pružimo superioran tok rada uz nove mogućnosti sa 3ds Max softverom, a rendering i fiziks mogućnosti koje pruža NVIDIA se odlično pokazuju već poslednjih 20 godina”, izjavio je Ken Pimentel, direktor odeljka Visual Communication Solutions u kompaniji Autodesk. “Ova nadogradnja je veoma veliki skok unapred za naše pretplatnike na 3ds Max i 3ds Max Design pakete koji će moći direktno da koriste fiziku u svojim viewports-ovima uz pomoć PhysX a uskoro i GPU ubrzan rendering u sledećoj fazi”.

Za više informacija, posetite: www.nvidia.com/quadro.

Pratite NVIDIA Quadro na sajtovima YouTube i Twitter: @NVIDIAQuadro.

newsmaster