BBC dodao Canonove modele XF305 i XF300 na listu kamkordera odobrenih za internu i eksternu HD produkciju

Beograd, 20. januar, 2011 – Kompanija Canon Europe potvrdila je da je njene modele Full HD kamkordera XF305 XF300, BBC dodao na listu dozvoljenih HD kamera, što znači da će njima biti sniman čitav HD program koji će biti emitovan na HD kanalima ovog javnog servisa.

Oba modela kamkordera, prvobitno su odobrena u junu 2010. godine za upotrebu nezavisnih produkcija, ali su sada prihvaćeni i za internu BBC produkciju. Nakon nedavnog testiranja, ovaj emiter se odlučio za kupovinu modela XF305, od kojih su prvi primerci isporučeni u decembru 2010.

Kiran Magi (Kieran Magee), direktor marketinga u kompaniji Canon Europe, izjavio je: “Serija XF300 namenski je dizajnirana da ponudi izuzetan kvalitet slike i nesmetani radni tok u svim vidovima profesionalne upotrebe. Canon je sarađivao sa mnogim javnim servisima u toku razvoja ovih kamkordera. Njihovo prihvatanje od strane BBC odražava našu posvećenost izvrsnoj slici i želju da zadovoljimo potrebe klijenata.”

O modelima XF305 i XF300

XF305 i XF300 lansirani su u aprilu 2010. na Sajmu Nacionale Asocijacije Emitera u Las Vegasu (NABshow). Reč je o prvim video kamerama za držanje u ruci i sa upotrebom fleš memorije koje koriste novi MPEG-2 Full HD (4:2:2) kodek za snimanje, sa brzinom transfera podataka i do 50Mb/s.

Ova dva revolucionarna kamkordera imaju Canonov HD Video objektiv iz serije L, izuzetno napredni DIGIC DV III procesor i ergonomski dizajn koji ih čini izuzetno pokretljivim. Canonov 3CMOS senzor tipa 1/3 nudi izuzetnu preciznost boja, široki dinamički opseg i nizak nivo buke.

Osim skladištenja na CompactFlash (CF) memorijskim karticama, ovi modeli nude i širok izbor mogućnosti uključujući varijabilnu brzinu snimanja i brojne opcije operativnog podešavanja.

Kompletna BBC lista svih HD kamkordera i podešavanja može se naći na:

http://www.bbc.co.uk/commissioning/production/hd.shtml

O kompaniji Canon Europe

Canon Europe je regionalna prodajna i marketinška ispostava kompanije Canon Inc.koja je prisutna u 116 zemalja i zapošljava više od 11.000 ljudi širom Evrope, Srednjeg Istoka i Afrike (EMEA region).

Kompanija je osnovana 1937. godine sa ciljem da napravi fotoaparate najvišeg kvaliteta a dostupnih potrošačima. Canon-ova neumorna strast prema „Snazi slike“  je od tada izazvala da se ova tehnologija proširi na brojna tržišta i tako je kompanija zauzela mesto svetskog lidera i u domenu potrošačkih proizvoda i u domenu poslovnih rešenja. Njena rešenja obuhvataju proizvode, od kompaktnih digitalnihSLR fotoaparata, preko emisione optike i prenosivih aparata sa X-zracima, do multifunkcijskih i produkcijskih štampača, a sve ih podržava asortiman usluga dodate vrednosti.

Canon mnogo ulaže u istraživanje i razvoj kako bi proizveo najbogatije i najinovativnije proizvode i usluge koje će zadovoljiti kreativne potrebe korisnika. Od fotografa do kompanija koje se profesionalno bave štampom, Canon svakom korisniku omogućava da razvije svoju strast prema slici.

Canon veruje da je vođenje računa o interesima društva i životne sredine integralan deo dobre poslovne prakse. Ovo je utemeljeno u korporativnu filozofiju kompanije, „Kyosei“, koja se fokusira na zajednički rad i život u cilju opšte dobrobiti.

Detaljnije informacije o kompaniji Canon Europe dostupne su na adresi www.canon-europe.com

O Canonu CEE GmbH, Predstavništvo u Srbiji

Canon CEE GmbH, Predstavništvo u Republici Srbiji ima sedište u Beogradu, i u vlasništvu je kompanije Canon CEE (Canon Central and East Europe). Delatnost Canonovog predstavništva jeste promocija Canon inovativnih proizvoda i rešenja, koji pojedincima i profesionalnim korisnicima omogućavaju ostvarenje postavljenih poslovnih ciljeva.  Uloga predstavništva jeste i pružanje potpune podrške partnerima i distributerima kao i savetovanje prilikom traženja novih poslovnih prilika i uvođenja novih poslovnih strategija kako bi se poslovna ulaganja što bolje iskoristila.

Više informacija na www.canon.rs

newsmaster