Samsung stvara strateška partnerstva za moćna i prilagodljiva rešenja za štampanje

SEUL, Korea – 19. januar 2011. – Kompanija Samsung Electronics Ltd, svetski lider u oblasti digitalnih medija i tehnologija digitalne konvergencije, najavila je da je njen odsek za poslovna štamparska rešenja spreman da ponudi dinamičan paket u toj oblasti. Koristeći veze sa svojim strateškim partnerima, Samsung je pripremio nekoliko rešenja za štampanje koja mogu da se integrišu sa drugim njegovim uređajima, a sve se to zasniva na moćnoj i prilagodljivoj platformi eXtensible Open Architecture (XOA). Sa platformom XOA, Samsung je u stanju da obezbedi prilagođena poslovna rešenja koja su integrisana sa štampačima i kopir aparatima, a sve u cilju ispunjavanja specifičnih potreba različitih potrošača.

„Zadovoljstvo nam je što možemo da objavimo da je platforma XOA spremna za rad, zajedno sa nizom drugih poslovnih rešenja naših partnera“, najavio je gospodin Sangdže Eom, potpredsednik grupe B2B Marketing, IT Solutions Business, Samsung Electronics. „Verujemo da će naša poslovna partnerska rešenja povećati Samsungovu moć da korporativnom poslovanju ponudi integrisana rešenja.“

Samsung je sa strateškim partnerima radio na tome da preko platforme XOA integriše njihova rešenja sa uređajima. Proces verifikacije i validacije prošlo je deset partnerskih rešenja koja proširuju glavne funkcije štampača i sve je spremno da se ovi proizvodi lansiraju na tržište.

Osim ovih početnih partnerskih rešenja, u Samsungu se predviđa da će ih još više biti uključeno do zvanične pojave platforme XOA na tržištu 2011. godine, kao što se očekuje da će poslovanje u oblasti poslovnih štamparskih rešenja porasti tokom ove godine.

Samsungovi uređaji za štampanje SCX-5835NX, SCX-6545NX, SCX-6555NX, CLX-8385NX, CLX-9350, CLX-9250, SCX-8040 i SCX-8030 dolaze sa već ugrađenom platformom XOA, a mogu i da sprovode partnerska programska rešenja.

Strateška partnerska rešenja pokriće niz zahteva, od rukovanja izlazom dokumenta do samog rukovanja dokumentom. Ovih deset rešenja jesu:

BITS

BITS nudi OneStop Print Release, isplativo, jednostavno i pouzdano rešenje za štampanje. Korisnik to čini u centralnom štamparskom nizu koristeći Samsungov drajver za štampu, kao da štampa direktno na uređaju. Korisnik zatim može da, kada zaželi, pokupi štampani materijal sa bilo kog uređaja sa platformom XOA, nakon procesa autentifikacije. Svaka aktivnost se beleži i o njoj se može uraditi izveštaj radi lakše evidencije o upotrebi.

DPD International

Platforma GoldFax kompanije DPD International za Samsungovu platformu XOA omogućava organizacijama da ostvare centralizovanu kontrolu nad slanjem i prijemom faksova, bez potrebe za multi-funkcijskim perifernim kompletima faks mašina ili faks linija. Umesto toga, faks mašinama se rukuje putem interneta, preko GoldFax servera. Korisnici mogu da primaju i šalju faksove sa bilo kog Samsungovog XOA uređaja kao i putem desktop aplikacija i elektronske pošte. GoldFax smanjuje troškove, povećava produktivnost, kao što ispunjava sve bezbednosne propise.

Intellinetics

Intellivue XOA jeste platforma koja kombinuje Samsungove XOA uređaje sa Intellivue, platformom za poslovno upravljanje sadržajima (Enterprise Content Management, ECM). Intellivue je stvorio novi industrijski standard svojom sposobnošću da ponudi ekonomičan i funkcionalan učinak u indeksiranju, toku poslovanja, naprednoj bezbednost i pojačanoj kontroli pristupa.

Itractive

Itractive bezbedna platforma za štampanje koja se može naći uz XOA. Putem platforme Itractive, korisnik može da povrati dokumente za štampu putem servera na bilo kojoj lokaciji u kompaniji – premda će uređaj XOA biti zaštićen od bilo kakvog neautorizovanog kopiranja ili štampanja. Softver kompanije Itractive obuhvata usluge nadzora i obračuna tako da korisnik može da ima potpunu kontrolu nad procesom štampanja.

MWAi

Kompanija MWAi nudi MPS dilerima bezkompjutersko rešenje za upravljanje. Softver u okviru platforme XOA dopušta daljinsku dijagnostiku, automatizovano očitavanje brojača, automatizovano stvaranje servisnih poziva, izveštaje i analitiku.

Oberon

Kompanija Oberon nudi Scanback Solution, sistem za rukovanje poverljivim dokumentima. Korisnici mogu da prikupe skenirane dokumente i pošalju ih u bilo koju poslovnu aplikaciju što daljinsko skeniranje čini lakim ali i bezbednim procesom.

Prism Software

Prism Software nudi čitav spektar softvera koji upravlja kompletnim životnim ciklusom elektronskih dokumenata jedne kompanije ili organizacije. Elektronski dokumenti koji su snimljeni na uređaju sa XOA platformom mogu automatski da budu zavedeni i arhivirani u bilo kom kompanijskom sistemu koji je opremljen sa funkcijom Zone OCR, čime se štedi vreme i novac koji bi bili utrošeni za drugačiji sistem arhiviranja.

SC Synergy

SC Synergy nudi SC_Cube, rešenje za snimanje i procesuiranje dokumenata, kao i za usmeravanje. SC_Cube u svojoj ponudi ima bezbedno, jednostavno i automatizovano arhiviranje dokumenata  što je sve raspoloživo preko platforme XOA.

Ubiquitech

Ubiquitech nudi računovodstveni sistem koji se zasniva na platformi XOA pod nazivom EASY koji zajedno sa platformom VDMS za upravljanje štampanjem, pruža značajnu uštedu troškova time što korisnike povezuje sa njihovim štampanim materijalom što omogućava lak nadzor rada i štamparskih kvota.

Wowsoft (samo u Južnoj Koreji)

Wowsoft nudi čitav niz bezbednosnih i štedljivih rešenja za korporacije. Autentifikacija, autorizacija i praćenje ulazaka mogu se koristiti za kopiranje, skeniranje, slanje faksova i štampanje, kad god i gde god je to potrebno.

O kompaniji Samsung Electronics Co, Ltd.

Kompanija Samsung Electronics, Ltd. jeste globalni lider  u poluprovodnicima, telekomunikaciji, digitalnim medijima i tehnologijama digitalne konvergencije koja je 2009. godine ostvarila prodaju u vrednosti  116.8 milijardi USD. Zapošljavajući oko 174.000 ljudi u 193 predstavništva u 66 zemalja, kompanija se sastoji od osam nezavisnih poslovnih jedinica: Visual Display, Mobile Communications, Telecommunication Systems, Digital Appliances, IT Solutions, Digital Imaging, Semiconductor i LCD. Priznata kao jedan od brendova sa najbržim svetskim rastom, kompanija Samsung Electronics je vodeći proizvođač digitalnih televizora, memorijskih čipova, mobilnih telefona i TFT-LCD ekrana. Za više informacija, molimo vas da posetite www.samsung.com.

newsmaster