LG i Intel predstavljaju prvi all-in-one računar sa FPR monitorom i IPS tehnologijom

LG V300 nudi jedinstveno 3D iskustvo pojačano snagom Intel® Core™ procesora nove generacije

Beograd, 31. maj 2011 – LG Electronics najavio je svoj prvi all-in-one računar koji poseduje Film-type Patterned Retarder (FPR) ekran, korišćen kod popularnih Cinema 3D televizora. LG V300, razvijen u saradnji sa kompanijom Intel, biće zvanično predstavljen na najvećem azijskom IT sajmu, Computex 2011, koji se održava od 31. maja do 4. juna na Tajvanu.

LG V300 ima impresivnu listu karakteristika i komponenata. Ovaj model poseduje Intel Core procesor nove generacije, 3D FPR ekran, In Plane Switch (IPS) tehnologiju koja omugućuje neverovatni ugao gledanja od 178 stepeni, kao i trostruki sistem kamera za vrhunski multi-touch doživljaj.

„Kombinacija najnovijeg Intel Core procesora i FPR tehnologije donosi sasvim novi nivo performansi i korisničkog iskustva kada je reč o računarima“, izjavio je J.J. Lee, izvršni potpredsednik i direktor PC poslovne jedinice kompanije LG Electronics. „U milionima domova računar je postao središte zabave. Upravo zato, spajanje najboljeg iz sveta kompjutera i najboljeg iz oblasti monitora predstavlja sledeći prirodni korak u evoluciji računara.”

„Intel Core procesori nove generacije utiru put za all-in-one računarske sisteme, poput modela LG V300“, izjavio je Mooly Eden, potpredsednik i generalni menadžer kompanije Intel PC Client Group. „LG V300 kombinuje ekran zasnovan na FPR tehnologiji sa izuzetnim performansama Intel Core procesora druge generacije, stvarajući na taj način neverovatno vizuelno PC iskustvo.”

Bolji 3D doživljaj, bez nelagodnosti

Full HD LED monitor od 23 inča nudi živu i oštru 3D sliku sa manje treperenja i sa značajno smanjenim crosstalk efektom dvostruke slike. Zahvaljujući FPR tehnologiji, teške 3D naočare zasnovane na SG tehnologiji predstavljaju davnu prošlost. Umesto njih, uz LG V300 dobijate 2 para laganih polarizovanih naočara koje omogućavaju korisnicima da mnogo komfornije uživaju u 3D sadržajima. Isto tako, neprirodni ugao gledanja kod prethodnih monitora predstavljao je veliki problem. Ovo je rešeno primenom IPS tehnologije, koja dozvoljava impresivni ugao gledanja od čak 178 stepeni, uz pomoć Color Shift konfiguracije koja prikazuje jasne boje i oštru sliku čak i kada se u ekran ne gleda direktno.

Minimalizam je u modi

Debljina aktivnog ekrana modela LG V300 smanjena je na samo 44,65 mm, što je 65 procenata tanje od vodećih modela. Sa bežičnom tastaturom i mišem, ovaj model zahteva samo jedan kabal za napajanje i na taj način se izbegavaju upleteni kablovi i nered. Krajnji rezultat je minimalistički izgled uređaja koji se elegantno uklapa u svaki enterijer.

Unapređeno multi-touch iskustvo sa trostrukim sistem kamera

Tri pojedinačna senzora dovode multi-touch funkcionalnost do savršenstva, tako da novi računar kompanije LG donosi i viši nivo preciznosti kada je touchscreen u pitanju. Korisnički interfejs je optimizovan da bude što je moguće više intuitivan i podržan je mnoštvom aplikacija koje su veoma lake za korišćenje. Finalni rezultat je sofisticirana multi-touch interakcija između LG V300 i korisnika.

LG V300 poseduje i podršku za Digital Living Network Alliance (DLNA) tehnologiju, koja omogućava razmenu podataka između različitih uređaja, i Wireless Display kompanije Intel, poznatiji kao „Wi-Di”, pomoću koga je moguće bežično emitovanje sadržaja na televizoru.

LG V300 biće dostupan od jula na tržištu Koreje, kao i na tržištima Evrope, Bliskog istoka i Azije.