Intel Capital investira 13 miliona dolara u Aldebaran Robotics

Pariz, Francuska, 9. jun, 2011 – Intel Capital, globalna investiciona organizacija kompanije Intel, najavila je danas investiciju vrednu 13 miliona dolara u Aldebaran Robotics, vodeću evropsku kompaniju koja se bavi humanoidnom robotikom.

Kompanija Aldebaran Robotics trenutno proizvodi i prodaje napredne humanoidne robote fokusirane na obrazovanje, lične usluge i istraživanje tržišta. Njeni proizvodi kombinuju niz tehnologija za prepoznavanje lica i glasova, sa mogućnošću određivanja lokacije, na taj način obezbeđujući fleksibilnu platformu za razvoj aplikacija.

Dodatni fondovi koje će obezbediti Intel Capital igraju ključnu ulogu u omogućavanju kompaniji da razvije svoju ponudu proizvoda u dodatnim vertikalnim sektorima, kao što su zdravstvo i socijalna briga. Investicija će takođe pomoći kompaniji Aldebaran da pojednostavi proizvodnju i poveća svoje istraživačke i razvojene mogućnosti.

Komentarišući investiciju, Arvind Sodhani, predsednik organizacije Intel Capital i Intelov izvršni potpredsednik, izjavio je: „Čast nam je što smo u prilici da najavimo investiciju u Aldebaran. Rad kompanije Aldebaran u oblastima kao što su glasovne interakcije i video analitika zaista potvrđuju napredak napravljen u robotici i računarstvu. Robotika je već dugo oblast interesovanja jer koristi snagu računarstva da bi obogatila živote ljudi.”

Kristian Morales, generalni direktor Intela za region Evrope, Bliskog istoka i Afrike, izjavio je: „Tokom protekle decenije, Intel je sprovodio veliki broj istraživanja u zahtevnim oblastima poput pokreta u nestruktuiranom okruženju, procesuiranje pokreta i slike. Kroz rad sa kompanijom Aldebaran, nadamo se da ćemo biti u mogućnosti da iskoristimo ovo znanje i kombinujemo ga sa inovativnim proizvodima kako bi se dobila jedinstvena i uzbudljiva rešenja u velikom broju različitih sektora.”

Da biste pogledali proizvode kompanije Aldebaran i njene mogućnosti, posetite:
http://www.aldebaran-robotics.com/en/gallery

Kraj

O organizaciji Intel Capital
Intel Capital, globalna investiciona organizacija kompanija Intel, ulaže u istraživanja inovativnih tehnologija i kompanije širom sveta. Intel Capital investira u veliki broj kompanija koje se bave proizvodnjom hardvera, softvera i usluga, fokusirajući se na oblasti kućne upotrebe, mobilnosti, zdravstva, potrošačkog Internet, proizvodnje poluprovodnika i čiste tehnologije. U period od 1991, Intel Capital investirao je više od 10 milijardi američkih dolara, u više od 1.140 kompanija u 49 zemalja. U tom period, 191 kompanija je postala javna , a 268 njih su prodate ili su učestvovale u spajanjima sa drugim kompanijama. Tokom 2010, Intel Capital uložio je 327 miliona američkih dolara u 119 investicija ,sa oko 44 odsto stranog kapitala. Za više informacija, posetite www.intelcapital.com.

O kompaniji Aldebaran Robotics
Osnovana 2005. godine od strane Bruna Maisonniera. Poseduje kancelarije u Francuskoj, Kini, Japanu i SAD-u. ALDEBARAN Robotics dizajnira, proizvodi I komercijalizuje autonomne humanoidne robote sa ciljem da doprinese napretku čovečanstva. ALDEBARAN Robotics spaja više od 120 ljudi—uključujući 45 inženjera i doktora nauka— koji su uključeni u razvoj i proizvodnju robota. Za više informacija, posetite adresu: http://aldebaran-robotics.com/

newsmaster