Ericssonov novi rekord – 1Tbps preko optike

Svoje liderstvo na polju optičke tehnologije kompanija Ericsson potvrdila je demonstracijom optičkog transfera od 1 Tbps koja je sprovedena na OFC/NFOEC konferenciji u Los Anđelesu. Ovo dostignuće je rezultat Ericssonovih stalnih investicija na polju optičkih istraživanja i inovacija koje se obavljaju u saradnji sa Sent Ana školom i CNIT-om (nacionalni telekomunikacioni konzorcijum) iz Italije. Ericsson je već demonstrirao optički 400 Gbps prenos početkom 2011 i uspešno ga implementirao na terenu koristeći postojeću mrežu španskog operatora Telefonice.

Fil Vinterbotom, direktor Optical & Metro Product Management sektora kompanije Ericsson, istakao je: “Ovaj vid inovacije je od velike važnosti jer Umreženo društvo zahteva sve više brzine i veću konektivnost. Brzina od 1 Tbps nije samo prekretnica na polju optičkih inovacija već ona uspešno iskorišćava sve prednosti Ericssonove radio tehnologije. Mi u Ericssonu smo u mogućnosti da iskombinujemo našu ekspertizu na polju radio tehnologije sa zahtevima za prenosom podataka kako bismo korisnicima dali kompletno rešenje koje iskorišćava sve prednosti onoga u čemu smo najbolji.“

Posetioci OFC/NFOEC 2012 konferencije biće u prilici da vide demonstraciju pomenute tehnologije i razgovaraju sa ekspertima iz kompanije Ericsson.

Ericsson je vodeći svetski dobavljač telekomunikacionih usluga i tehnologija. Mi stvaramo „Umreženo društvo“ sa efikasnim real-time rešenjima koja nam omogućavaju da učimo, radimo i živimo slobodnije u održivim zajednicama širom sveta.

Mi obezbeđujemo servise, softver i infrastrukturu u IKT sektoru za mobilne operatore i druge industrije. Danas se više od 40% svetskog protoka mobilnih podataka obavlja putem Ericssonovih mreža i mi pružamo podršku operatorima koje imaju više od dve milijarde pretplatnika.

Poslujemo u 180 zemalja i zapošljavamo više od 100.000 ljudi. Kompanija je osnovana 1876. godine sa sedištem u Stokholmu u Švedskoj i registrovana je na berzama NASDAQ OMX Stockholm i NASDAQ New York. Prihod u 2011. godini je bio 226,9 milijarde SEK (35 milijardi dolara).
www.ericsson.com
www.twitter.com/ericssonpress
www.facebook.com/technologyforgood
www.youtube.com/ericssonpress

newsmaster