Lenovo drugi najveći proizvođač kompjutera na svetu

Kompanija Lenovo premašila je Dell i zvanično zauzela drugo mesto po broju isporučenih računara u svetu, preliminarni su podaci objavljeni danas od strane kompanije IDC, vodeće svetske kompanije u oblasti istraživanja tržišta.

Nakon pet kvartala u toku kojih je bila kompjuterska kompanija sa najbržim rastom među najboljim svetskim kompanijama, preliminarni IDC izveštaji govore u prilog tome da kompanija Lenovo postiže rekordan tržišni udeo od otprilike 13,7 odsto i rekordan kvartalni obim isporuke sa otprilike 12,6 miliona isporučenih uređaja.

Generalni direktor kompanije Lenovo, Yuanqing Yang, izjavio je:

„Lenovo je uhvatio fantastičan zamah na tržištu i pretekao svoja dva konkurenta da bi stigao na 2. mestu na svetskom tržištu kompjutera za samo dva kvartala. Ovo je najbolji rezultat koji je Lenovo postigao u prodaji računara i, s obzirom na trenutno konkurentno okruženje, to nas čini glavnim pretedentom na mesto broj jedan.

Napredujemo i u oblasti prodaje računara namenjenih kompanijama i potrošačima – a naši kupci znaju da smo u potpunosti posvećeni tržištu ličnih kompjutera. U isto vreme nastavljamo da investiramo u inovativne proizvode koji će nam pomoći da omogućimo približavanje tehnologija i usluga u okviru sva četiri sektora – smart telefona, tableta, ličnih kompjutera i smart TV. Moramo priuštiti neverovatno iskustvo korisnicima na svim platformama da bismo postigli naš cilj i postali vodeća tehnološka kompanija u svetu. Verujem da imamo proizvode, ljude, strategiju i polet potrebne za postizanje dugoročnih ciljeva.“
O kompaniji Lenovo

Lenovo (HKSE: 992)(ADR: LNVGY) je 21 milijardu američkih dolara vredna tehnološka kompanija prisutna u 160 zemalja i drugi najveći proizvođač računara na svetu. Posvećena kreiranju najinovativnijih personalnih računara i uređaja za pristup mobilnom Internetu, kompanija zasniva svoj model poslovanja na inovacijama, izvrsnoj operativnosti, zadovoljstvu kupaca, kao i fokusiranju na investiranje na nova tržišta. Nastala akvizicijom bivše IBM-ove PC divizije od strane kompanije Lenovo Group, kompanija razvija, proizvodi i nudi pouzdane, sigurne, visokokvalitetne i funkcionalne tehnologije, proizvode i usluge. Lenovo linija proizvoda uključuje legendarnu seriju Think i seriju računarskih proizvoda Idea, kao i servere, radne stanice i uređaje za pristup mobilnom internetu uključujući tablete i smart telefone. Lenovo, kompanija sa liste Fortune 500, ima velike istraživačke centre u Jamatu (Japan), Pekingu, Šangaju, Shenzhenu (Kina) i Raleighu (SAD). Više informacija potražite na www.lenovo.com/tablets.

newsmaster