NVIDIA 3D Vision otkriva novu dimenziju uz 3D naočare i monitore sledeće generacije

Nove 3D Vision 2 naočare, nova, svetlija LightBoost 3D tehnologija monitora omogućavaju igračima da se približe još više živopisnim 3D svetovima

Santa Klara, Kalifornija —17. oktobar 2011. — Najbolja 3D tehnologija za PC je upravo postal još bolja sa predstavljanjem novih NVIDIA ®3D Vision™ proizvoda koji omogućavaju veću realističnost nego ikad za 3D igre, filmove i fotografije.

NVIDIA® 3D Vision™ 2, sledeća generacija više puta nagrađivane 3D tehnologije kompanije NVIDIA poseduje novi dizajn i druge karakteristike koje poboljšavaju 3D iskustvo kada se igraju 3D igre, gledaju 3D filmovi ili fotografije. Među novim karakteristikama je i NVIDIA 3D LightBoost™, jedinstvena nova tehnologija prikaza koja dramatično poboljšava 3D iskustvo tako što prikazuje do duplo svetliju sliku i boje koje su daleko bogatije nego kod drugih 3D tehnologija. 

Ove karakteristike osiguravaju igračima ultimativnu 3D platformu za nove naslove ove jeseni kao što su recimo Batman: Arkham City, LA Noire i druge igre. Uz to, kroz 3D Vision Ready ekosistem NVIDIA isporučuje najveći izbor visokokvalitetnog 3D sadržaja i kompatabilnih monitora na tržištu.

“Predivni, jarki i kristalno jasni 3D svetovi su kreirani uz pomoć 3D Vision 2 naočara kompanije NVIDIA uz 3D LightBoost monitore i laptop računare”, izjavio je Phil Eisler, generalni menadžer 3D Vision proizvoda u kompaniji NVIDIA. “Inženjerski tim kompanije NVIDIA je znatno unapredio 3D tehnologiju na računarima, kreirajući tako izuzetno igračko iskustvo koje je bolje od najboljih Holivudskih filmova”.

“NVIDIA 3D LightBoost tehnologija čini 3D igre, filmove i fotografije još lepšim i realnijim nego ikad”, izjavio je David Wung, senior menadžer OPBG grupe u kompaniji Asus Computer International. “Uz 3D LightBoost i naše nove full HD monitore, boje su bogatije, teksture i sitni detalji na slici jednostavno skaču sa ekrana, a ukupan kvalitet iskustva je nešto čemu se treba diviti. Mi smo ponosni što smo prvi proizvođač desktop monitora koji će pružiti ovaj novi nivo kvaliteta 3D prikaza svojim korisnicima sa ASUS VG278H monitorom.”

NVIDIA 3D Vision 2 naočare

NVIDIA 3D Vision 2 naočar su dizajnirane sprecijalno za igrače i 3D entuzijaste. One omogućavaju kvalitetnije igračko iskustvo pomoću stakla koje je 20% veće površine nego u prvoj generaciji što rezultuje širim uglovima gledanja i smanjenju svetlosti koja probija sa strane. Uz to, 3D Vision 2 naočare su konstruisane od mekanih kompozitnih materijala za udobnije prijanjanje kada se koriste uz slušalice.

 

Naočare, koje koriste naprednu aktivnu i IR tehnologiju, omogućavaju igračima i 3D entuzijastima da pristupe velikom broju visokokvalitetnig 3D sadržaja koji je dostupan danas, uključujući više od 550 full HD 1080p 3D igara, više od 100 Blu-Ray 3D filmova i hiljade 3D video klipova i fotografija na sajtovima YouTube i 3DVisionLive.com. Uz to, 3D Vision 2 naočare su potpuno kompatibilne sa svim postojećim 3D Vision Ready sadržajem i proizvodima, uključujući više od 70 različitih 3D Vision monitora, laptop računara i projektora, video aplikacija i kamera.

NVIDIA 3D LightBoost tehnologija

3D LightBoost je nova displej tehnologija kompanije NVIDIA koja donosi do dva puta svetlije 3D slike u poređenju sa postojećim 3D rešenjima, kao i unapređen kvalitet boja. Takođe, značajno uvećava osvetljenje iz okruženja, čineći igračke tastature i miševe vidljivijima, i smanjuje 3D duhove oko objekata.

Prvi 3D LightBoost sertifikovan desktop monitor je ASUS VG278H, 27-inčni LED Full HD (1920×1080) monitor, koga karakterišu 3D HDMI 1.4 ulaz, kao i Dual-link DVI ulaz za Full HD 1080p 3D gejming. Ekskluzivna ASUS Trace-Free II tehnologija karakteriše  120 Hz osveživanje slike i 2 ms vreme odziva, čiji je rezultat veoma živa i jasna slika. Očekuje se da bude dostupan krajem oktobra 2011, ASUS VG278H dolazi sa 3D Vision 2 naočarima i koštaće $699.

 

Drugi 3D LightBoost kompatibilni monitori od kompanija Acer i BenQ se očekuju u narednim mesecima. 3D LightBook kompatibilni laptop računari uključuju nekoliko modela kompanije Toshiba – Satellite P770/P775, Dynabook Satellite T572, Dynabook T572 i Qosmio X770/X775 – dok se ostali očekuju u mesecima koji dolaze.

3D Vision 2 cena i dostupnost

3D Vision 2 set, koji uključuje jedan par 3D Vision 2 naočara i bežični USB IR emitter, će biti dostupan od strane vodećih maloprodajnih objekata i online radnji u oktobru, za $149. Biće, takođe, dostupan u NVIDIA online radnji. Dodatne 3D Vision 2 naočare će biti dostupne za $99. Posetite www.nvidia.com/3dvision za više informacija.

O NVIDIA 3D Vision

Kompanija NVIDIA je vodeći svetski lider u 3D tehnologijama za personalne računare. NVIDIA 3D Vision i 3D Vision 2 tehnologija, koja uključuje 3D Vision softver i napredne aktivne naočare, donosi zadivljujuće stereoskopske 3D slike za gejmere, zaljubljenike u filmove i fotografe kada se upari sa NVIDIA grafičkim procesorima i 3D monitorom ili projektorom. NVIDIA 3D Vision tehnologija podržava najbogatiji 3D sadržaj, uključujući više od 550 3D igara, Blu-ray 3D filmova, 3D fotografija i internet video sadržaja. Takođe omogućava korisnicima da postave, podele i gledaju 3D fotografije u punoj rezoluciji, kao i da uživaju u 3D filmovima na 3DVisionLive.com kompanije NVIDIA, prvoj 3D Vision online zajednici. Dodatno, NVIDIA 3DTV Play™ softver omogućava korisnicima da spoje svoj PC računar ili laptop na 3D HDTV uređaje i podržane HDMI 1.4 audio/video portove i uživaju u najnovijem 3D sadržaju u komforu svojih dnevnih soba i u Full HD 3D-u, i sa HD okružujućim zvukom.

NVIDIA 3D Vision Pro™ tehnologija je kombinacija bežičnih aktivnih naočara i naprednog softvera, koji automatski transformiše poslovne aplikacije u puno stereoskopsko 3D okruženje i time unapređuje korisnost tih aplikacija i povećava produktivnost. 3D Vision Pro tehnologija je dizajnirana za više korisnika, kolaborativna okruženja za gledanje i produkciju, i karakteriše je  dalekosežna, dvosmerna 2.4 GHz radio komunikacija.


newsmaster