Održan seminar o novim Kaspersky Lab proizvodima

BEOGRAD, 2. decembar 2011.

Kompanije Kaspersky Lab i Singi inženjering, održale su 24. novembra seminar o novim korporativnim rešenjima za zaštitu računara i informacionih sistema. Tom prilikom bilo je reči o programima Kaspersky Endpoint Security 8 i Kaspersky Security Center 9, rešenjima napravljenim tako da kompanijama omoguće da se izbore s postojećim i novim, nepoznatim pretnjama.

Nakon otvaranja seminara, uvodno predavanje održao je Stefan Tanase, viši bezbednosni istraživač u Kaspersky Lab globalnom timu za istraživanje i analizu. On je prisutnima predstavio pregled trenutnog stanja u oblasti zaštite računara i informacionih sistema, a istakao je da se svake sekunde pojavi jedan nov kompjuterski virus.

Potom je Alexey Denisyuk, inženjer prodaje u Kaspersky Lab Eastern Europe, održao dve prezentacije. Najpre je predstavio ključne karakteristike novih proizvoda, a posebnu pažnju je posvetio Kaspersky Security Network segmentu, računarskom oblaku koji pruža podržu u zaštiti korporativne IT infrastrukture.

U svojoj drugoj prezentaciji, Deinsyuk je predstavio end point zaštitu primenom KES8 i KSC9 rešenja. Posebnu pažnju je posvetio kontroli aplikacija, otkrivanju ranjivosti sistema, kontroli uređaja preko kojih podaci ulaze i izlaze iz sistema, kao i kontroli internet saobraćaja. Potom je održana demonstracija rada novih rešenja, koju su održali Srđan Radosavljević i Željko Nikolić iz kompanije Singi inženjering.

Za kraj seminara, Stefan Tanase je održao prezentaciju o aktuelnoj temi izazvanoj pojavom Wikileaksa. On je prisutnima objasnio kako da se izbore sa targetiranim napadima, da bi izbegli da njihovi poverljivi podaci ne postanu javno dostupni.

O kompaniji Kaspersky Lab

Kaspersky Lab je najveća svetska privatna kompanija za internet bezbednost, a pruža sveobuhvatnu zaštitu od svih oblika IT pretnji kao što su virusi, špijunski programi, hakerski napadi i neželjene poruke. Kaspersky Lab proizvodi obezbeđuju temeljnu zaštitu za više od 300 miliona sistema širom planete, uključujući kućne i mobilne korisnike, mala i srednja preduzeća, kao i velike korporacije. Pored toga, Kaspersky tehnologija se nalazi u proizvodima i uslugama više od 100 vodećih proizvođača IT sistema, mrežne i komunikacione opreme, i softvera.

O kompaniji Singi inženjering

Singi inženjering je lider u oblasti informatičke bezbednosti u Srbiji. To se pre svega odnosi na oblast antivirusne zaštite, ali i na oblast zaštite podataka. Singi je širokoj javnosti najpoznatiji kao partner kompanije Kaspersky Lab za Srbiju i njen regionalni centar za tehničku podršku. Pored prodaje softvera, Singi inženjering svojim klijentima nudi i kompletnu tehničku podršku i obuku. Uz to, kompanija kreira sajt www.informacija.rs u potpunosti posvećen temama iz oblasti informatičke bezbednosti.

newsmaster