HP omogućava pristup digitalnoj kolekciji radova Paula McCartneya

BEOGRAD, 16. januar 2011. – HP je omogućio kreiranje neverovatnog načina za pristup novom portalu Paula McCartneya na adresi www.paulmccartney.com. Preko portala je moguće ostvariti uvid u obimna digitalnu kolekciju muzike, pesama i fotografija čuvenog muzičara, kao i posetiti prodavnicu promotivnih artikala, čitati blog i videti druge sadržaje.

Godinu dana su HP i McCartneyjeva kompanija MPL Communications tesno sarađivali na projektovanju, pokretanju i održavanju privatne digitalne kolekcije smeštene u cloud okruženje. Kolekcija obuhvata više od milion stvari koje je McCartneyjeve sakupio tokom više od 5 decenija. Do sada je pristup digitalnoj kolekciji bio moguć samo interno, iz kompanije MPL Communications.

McCartneyjev novi portal koristi sadržaje i funkcionalnosti digitalne kolekcije da bi na dinamički način kreirao privlačan ugođaj za muzičke fanove. Sajt koji su napravili HP i MPL Communications ljubitelji mogu da koriste na intuitivan i jednostavan način, a upotrebljeni su metadata tagovi i kontekstualno strukturisanje radi lakšeg povezivanja tipova sadržaja.

Ono što žele, fanovi mogu videti na nekoliko načina. Na primer, mogu potražiti određeni album i naći ne samo pesme, već i dodatne informacije kao što su tekstovi pesama, fotografije ili video-snimci.

„Ideja je da zainteresujemo ljude i uvedemo ih u naš svet pun novih činjenica i fotografija, vesti o aktuelnim dešavanjima, zapisa iz prošlosti, crtica iza kulica, i svega onoga što samo mi možemo da predstavimo javnosti“, rekao je McCartney. „Sajt oživljava digitalnu kolekciju tako što neprestano izvlači nove sadržaje i stalno kreira novi ugođaj za posetioce.“

HP-ovo odeljenje za poslovne usluge napravilo je digitalnu kolekciju pomoću HP-ove konvergentne infrastrukture, serveri, storidž, mrežna oprema i softver omogućili su neprimetnu integraciju kolekcije i sajta.

HP-ova tehnologija daje kompaniji MPL Communications fleksibilnost da na lak način iz digitalne kolekcije odabere sadržaje za javnu upotrebu. Zahvaljujući tome, fanovi će biti i u prilici da odaberu sadržaje koji su prilagođeni gledanju na zahtev.

Novi sajt ima i jedinstven internet muzički plejer nazvan – The Jukebox. Fanovi ga mogu koristiti da slušaju pesme, kao i da kreiraju lične plejliste muzike koja se nalazi u digitalnoj kolekciji. Pored toga, moguće je na klik pristupiti istorijskim informacijama u vezi odabranih McCartneyjevih pesama i albuma.

„Fanovi mogu očekivati bogatiji i sveobuhvatniji ugođaj nego ranije“, rekao je Jan Zadak, izvršni potpredsednik za globalnu prodaju, HP. „Naša saradnja sa kompanijom MPL Communications pokazuje značaj tehnologije za podsticanje uspeha Instant-On muzičke organizacije, uz redefinisanje korisničkog ugođaja.“

Više informacija o kompaniji MPL Communications i načinu na koji je kreirala Instant-On okruženje možete pronaći na adresi www.hp.com/go/mccartney.

O kompaniji HP

Kompanija HP kreira nove mogućnosti da tehnologija ostvari značajan uticaj na ljude, preduzeća, vlade i društvo. HP je najveća svetska tehnološka kompanija sa portfolijom koji obuhvata proizvode i rešenja za štampu, personalne računare, softver, usluge i IT infrastrukturu, koji rešava probleme korisnika. Za više informacija o HP-u (indeks HPQ na Njujorškoj berzi) posetite www.hp.com.

Ovo saopštenje za medije sadrži izjave koje se odnose na budućnost i samim tim uključuju rizike, nesigurnosti i pretpostavke. Ukoliko se one realizuju ili pokažu netačnim, mogu da dovedu do neusaglašenosti između objavljenih rezultata i onih materijalnih koje je dobila kompanija HP sa svojim saradnicima. Sve tvrdnje koje nisu istorijske činjenice, mogu se smatrati predviđanjima, uključujući, ali ne primenjujući na izjave o planovima, strategijama i ciljevima uprave o budućim operacijama; svaka izjava koja se tiče očekivanog razvoja, održavanja ili deljenja tržišta koja se odnosi na proizvode i usluge; očekivani operativni i finansijski rezltati; svaka izjava koja označava očekivanje ili uverenje; i svaka izjava data na osnovu pretpostavke podleže svemu gore navedenom. Rizik, promenljivost i pretpostavke podrazumevaju dostizanje očekivanih rezultata kao i drugih vrsta rizika opisanih u HP-ovom izveštaju na obrascu 10-K za fiskalnu godinu završenu 31. oktobra 2010. godine i drugim podnescima Securities and Exchange komisiji. HP nema obavezu i ne namerava da ažurira ovakva predviđanja.

© 2011 Hewlett-Packard Development Company, L.P. The information contained herein is subject to change without notice. The only warranties for HP products and services are set forth in the express warranty statements accompanying such products and services. Nothing herein should be construed as constituting an additional warranty. HP shall not be liable for technical or editorial errors or omissions contained herein.