PC Press dodelio priznanja za najbolje Web sajtove u 2011. godini

PC Press je u februaru 2012. godine objavio listu 50 najboljih domaćih Web sajtova. Sajtovi su podeljeni u 10 kategorija, a u svakoj kategoriji urednici časopisa su izabrali jednog pobednika. Priznanja pobednicima uručena su na svečanom skupu održanom 2. februara 2012. u svečanoj sali Skupštine grada Beograda.

Izbor pedeset najboljih domaćih Web sajtova je tradicionalna akcija koju PC Press organizuje još od 1997. godine, dakle od početka razvoja Interneta u Srbiji. U ovogodišnjem, 15. po redu izboru sajtovi su podeljeni u deset kategorija. U kategoriji Društvo pobedio je sajt beograd.rs, u kategoriji E-market sajt tehnomanija.rs, u novoj kategoriji Lifestyle sajt story.rs, u kategoriji Kultura i nauka sajt seecult.org, u kategoriji Porodica i zdravlje sajt kliknibezbedno.rs, u kategoriji Servisi sajt euprava.gov.rs, u kategoriji Sport i (avan)turizam sajt sportal.rs, u kategoriji Tehnologija sajt mobilnisvet.com, u kategoriji Vesti i informacije sajt blic.rs, a u kategoriji Zabava sajt njuz.net.

Dodeljena su i dva specijalna priznanja: sajtu rnids.rs za uspešnu promociju i podršku nacionalnim internet domenima, kao i sajtu b92.net koji je plasiran na svim dosadašnjim izborima Web Top 50.

Prisutnima su se obratili gospodin Dejan Ristanović, glavni i odgovorni urednik časopisa PC Press, kao i dobitnici priznanja.

Pokrovitelj akcije je Skupština grada Beograda.

Kompletan spisak pedeset najboljih sajtova objavljen je u časopisu PC #185 kao i na Web adresi www.pcpress.info/top50/

O izdavačkom preduzeću PC Press

 

PC Press, osnovan 1995. godine, je izdavač najuglednijeg domaćeg računarskog časopisa “PC”. Svojim izdavačkim opusom kompanija se pre svega obraća profesionalnim korisnicima računara, ali je objavila i niz visoko tiražnih knjiga namenjenih početnicima u ovoj oblasti. PC Press je objavio prvu domaću knjigu posvećenu Windows-u 95, prvi računarski CD u zemlji, prvu kolekciju softvera u javnom vlasništvu na kompakt diskovima kao i prvo računarsko DVD izdanje u Srbiji. PC Press je organizator četiri uspešna seminara posvećena Internet tehnologijama, licenciranju i primeni savremenog softvera. Od jeseni 2010. godine PC Press objavljuje i srpsko izdanje connect-a, najvećeg evropskog časopisa za telekomunikacije.

 

newsmaster