IT Week – AIESEC

”IT Week” predstavlja novi projekat koji će se od 12.do 15. marta ove godine na fakultetu Tehničkih nauka u Novom Sadu prvi put organizovati od strane lokalne AIESEC kancelarije koja će pružiti mogućnost mladima za pronalazenje načina za usavršavanje u oblastima informacionih tehnologija.

Osnovni cilj ovog projekta nam je da unapredimo sektore informacionih tehnologija u Novom Sadu, kao i stvaranje svesti o neophodnom korišćenju tehnologije u današnjem poslovanju. Projekat se sastoji od edukativnog i takmičarskog dela u kojem će moći da  učestvuju svi  zainteresovani srednjoškolci i studenti iz regiona Vojvodine. Ovim smo hteli da proširimo mogućnost sticanja  novih  znanja kao i proveru dosadašnjeg znanja i upućenosti iz ove oblasti kod mladih ljudi.

Projektom  želimo da pruzimo vise informacija  maturantima i studentima da se edukuju, motivišu na individualan razvoj i pružimo im dodatno praktično znanje koje im može koristiti u daljem radu,  životu,  a pogotovo prilikom zaposlenja.

 

O AIESEC-u

Prisustvom na preko 2.100 univerziteta u preko 110 zemalja sa preko 60.000 članova, AIESEC, najveća studentska organizacija na svetu, je međunarodna platforma koja omogućava mladim ljudima da otkriju i razviju sopstvene potencijale kako bi imali pozitivan uticaj na društvo.

Kako bi postigli ovaj cilj, organizujemo više od 470 konferencija, pružamo preko 10.000 mogućnosti za stručnu praksu u inostranstvu i više od 10.000 liderskih mogućnosti našim članovima svake godine. AIESEC ima inovativan pristup razvijanju mladih ljudi fokusirajuci se na izgradnju ličnih mreža i istražujući njihovo usmerenje i ambicije za budućnost.

newsmaster