naucITi – pobedITi – primenITi – AIESEC

”IT Week” predstavlja novi projekat koji će se od 12. do 30. marta ove godine na fakultetu Tehničkih nauka u Novom Sadu prvi put organizovati od strane lokalne AIESEC kancelarije koja će pruziti mogućnost mladima za pronalazenje načina za usavršavanje u oblastima informacionih tehnologija. Projekat će se sastojati od edukativnog i takmičarskog dela u kojem će moći da učestvuju svi zainteresovani srednjoškolci i studenti iz regiona Vojvodine.

Edukativni deo će biti realizovan od 12.do 15. marta u vidu trodnevnog seminara na kome će studenti imati priliku da čuju o aktuelnostima iz oblasti informacionih tehnologija od vodećih kompanija i stručnjaka na našem tržištu.

Takmičarski deo u programiranju biće održan 25. marta za sve zainteresovane srednjoškolce nazvano „IT weekend” na kome će moći da primene svoje dosadašnje znanje rešavajući zadatke iz polja informacionih tehologija. Studenti, koji će zadatke dobijati i rešavati putem mejla, za njih će takmičenje početi najkasnije 19. marta.

Za poslednji dan projekta je predviđena “Youth 2 Business” – panel diskusija čija će tema biti “Kako skratiti put od amfiteatra do radnog mesta”, i na kojoj će biti proglašenje pobednika i dodela nagrada.

Projektom  želimo da pruzimo vise informacija  maturantima i studentima da se edukuju, motivišu na individualan razvoj i pružimo im dodatno praktično znanje koje im može koristiti u daljem radu,  životu,  a pogotovo prilikom zaposlenja.

O AIESEC-u

Prisustvom na preko 2.100 univerziteta u preko 110 zemalja sa preko 60.000 članova, AIESEC, najveća studentska organizacija na svetu, je međunarodna platforma koja omogućava mladim ljudima da otkriju i razviju sopstvene potencijale kako bi imali pozitivan uticaj na društvo.

Kako bi postigli ovaj cilj, organizujemo više od 470 konferencija, pružamo preko 10.000 mogućnosti za stručnu praksu u inostranstvu i više od 10.000 liderskih mogućnosti našim članovima svake godine. AIESEC ima inovativan pristup razvijanju mladih ljudi fokusirajuci se na izgradnju ličnih mreža i istražujući njihovo usmerenje i ambicije za budućnost.

newsmaster