Dvocifreni rast vrednosti brenda Samsung Electronics kao jednog od pet najboljih globalnih brendova u 2022. godini

Interbrand_dl1
AdvertisementBeograd, 8. novembar 2022 – Kompanija Samsung dobila je priznanje od Interbranda, globalne konsultanske kuće specijalizovane za brendove, kao jedan od pet najboljih globalnih brendova u 2022. godini. Interbrand svake godine objavljuje listu 100 najboljih brendova na svetu, a vrednost brenda Samsung procenjena je na 87,7 milijardi dolara, što je za 17 odsto više u poređenju sa 74,6 milijardi dolara u 2021, čime se ova kompanija svrstala na peto mesto treću godinu zaredom.

Drugu godinu zaredom Samsung ostvaruje dvocifreni rast vrednosti brenda

Beograd, 8. novembar 2022 – Kompanija Samsung dobila je priznanje od Interbranda, globalne konsultanske kuće specijalizovane za brendove, kao jedan od pet najboljih globalnih brendova u 2022. godini. Interbrand svake godine objavljuje listu 100 najboljih brendova na svetu, a vrednost brenda Samsung procenjena je na 87,7 milijardi dolara, što je za 17 odsto više u poređenju sa 74,6 milijardi dolara u 2021, čime se ova kompanija svrstala na peto mesto treću godinu zaredom.

Ovaj uspeh zasniva se na oporavku finansijskih rezultata kompanije Samsung, koji su sada blizu nivoa pre pandemije, kao i većoj potražnji za memorijom usled porasta korišćenja podataka. Samsung je prošle godine zabeležio rast vrednosti brenda za 20% u poređenju sa 2020, a ove godine nastavlja sa dvocifrenim rastom. Kompanija je prvi put ušla među 10 najboljih 2012. godine kada je zauzela deveto mesto i od tada se svake godine penje na listi, osvojivši šesto mesto 2017. i peto 2020. godine.

„Samsung Electronics uspeo je da zabeleži dvocifreni rast vrednosti benda dve godine zaredom, i to zahvaljujući podršci naših korisnika širom sveta“, izjavila je YH Lee, izvršna potpredsednica i direktorka marketinga kompanije Samsung Electronics. „Cela kompanija će zauzvrat uložiti timski napor u pružanje boljeg i savršenijeg korisničkog iskustva.“

Rast vrednosti brenda Samsung

Samsung Electronics je krajem 2021. godine spojio svoje SET odeljenjei formirao Odeljenje za iskustvo korišćenja uređaja kako bi pojačao sinergiju među proizvodima i korisnicima pružio viši nivo iskustva. Pored toga, Samsung je otvorio Centar za iskustvo korišćenja više uređaja istovremeno da bi unapredio iskustvo povezanosti više uređaja.

Uz ove mere, Samsung je integrisao aplikaciju SmartThings u sve kategorije proizvoda, čime je stvorio inkluzivni ekosistem i ponudio iskustvo korišćenja više uređaja odjednom. SmartThings takođe omogućava korisnicima da maksimalno iskoriste prednosti svojih Samsung uređaja, kao i proizvoda drugih kompanija koje poseduju.

Pored toga, otvorena je Samsung laboratorija za podsticanje jedinstvenih diskusija o aktivnostima nove generacije. Saznanja iz laboratorije se primenjuju na proizvodima i u marketinškim aktivnostima.

Kao i inovativni proizvodi zasnovani na korisničkom iskustvu, u Samsung rastu značajnu ulogu je odigrao i razvoj naprednih tehnologija kao što su veštačka inteligencija (VI), 5G, dostignuća u auto-industriji i robotika putem stalnih investicija. 

Samsung težnja za bolje korisničko iskustvo u svakoj diviziji proizvoda

Mobilni uređaji

  • Inovacije na kamerama serije Galaxy S22 na osnovu komentara korisnika i sprovođenje kampanje za funkciju Nightography učvrstili liderstvo u kategoriji sklopivih mobilnih telefona
  • partnerstvo sa kompanijama Google i Microsoft za jačanje povezanog iskustva korisnika
  • poštovanje bezbednosti i privatnosti korisnika uz Samsung Knox

Mreža

  • Revolucionarni put inovacija mreže u virtuelizaciji i otvorenosti uz komercijalno iskustvo velikog obima
  • podsticanje 5G industrije uz vodeći 5G asortiman od RAN i Core do alata za automatizaciju
  • poštovanje ESG obaveza kroz rešenja inteligentne mreže za energetsku efikasnost

Vizuelni prikaz

  • Nastavak inovacija vrhunskih TV uređaja, uključujući Micro LED, Neo QLED 8K/4K
  • jačanje asortimana proizvoda na osnovu načina života korisnika, kao što su The Frame, The Freestyle
  • pružanje novog iskustva igara za korisnike, uključujući Samsung Gaming Hub i Odyssey Ark

Kućni aparati

  • Proširenje Bespoke kategorija proizvoda od kuhinje na ceo dom, uključujući brigu o odeći, podovima i vazduhu
  • pružanje vrednosti održivosti kroz proizvode (ostvarivanje visoke stope energetske uštede na glavne proizvode, garancije za digitalni inverter kompresor, smanjena emisija mikroplastike iz mašina za veš u saradnji sa kompanijom Patagonia)
  • kreiranje interesovanja među Bespoke ljubiteljima učešćem u O&O kampanjama

Poluprovodnici

  • Ulaganje u tehnologije nove generacije i proizvodne kapacitete u cilju stabilnog snabdevanja najsavremenijim dostignućima (izgradnja nove proizvodne linije vredne 17 milijardi dolara u Teksasu, kompleksa za istraživanje i razvoj vrednog preko 14 miliona evra u Đijunu)
  • ponuda vodećih inovacija poluprovodnika koje unapređuju učinak proizvoda i energetsku efikasnost (prva masovna proizvodnja 3nm GAA u sektoru)
  • razvoj inovativnih memorijskih rešenja kao odgovor na nagli porast zadataka sa mnogo podataka u oblastima kao što su VI i ML (CXL memorija, HBM-PIM, SmartSSD druge generacije) i širenje strateških partnerstava za prevazilaženje novih izazova u sektoru
  • pomeranje granica logičkih rešenja koja mogu da ponude poboljšano korisničko iskustvo i nove mogućnosti (5G Exynos Modem, Exynos 2200, 200MP ISOCELL HP3)

Najbolji globalni brendovi po izboru konsultantske kuce Interbrand rangiraju se na osnovu ocene vrednosti svakog brenda, koja je rezultat sveobuhvatne analize finansijskih rezultata kompanije, uticaja brenda na kupovinu i konkurentnosti brenda.

O kompaniji Samsung Electronics Co., Ltd.

Samsung inspiriše svet i oblikuje budućnost idejama i tehnologijama koje donose transformaciju. Kompanija redefiniše svetove televizora, pametnih telefona, nosivih uređaja, tableta, digitalnih uređaja, mrežnih sistema i memorije, LSI sistema, livenih i LED rešenja. Za najnovije vesti posetite http://news.samsung.com.

Izvor: Represent

newsmaster
More Articles
Close
Fotografije - Microsoft

Microsoft u potrazi sledeće generacije devojaka i žena u svetu tehnologije i veštačke inteligencije

Jeste li nedavno diplomirali ili sta studentkinja na Univerzitetu u Srbiju i jako ste zainteresovani za veštačku inteligenciju? Želite li da učite od iskusnih mentorа,...