Desetogodišnjica uspešnog poslovanja kompanije Hewlett-Packard u Srbiji

BEOGRAD, 27. mart 2012. godine – Kompaniji Hewlett-Packard d.o.o. danas obeležava desetogodišnjicu poslovanja u Srbiji. Ovom prilikom je organizovana HP Discover konferencija na kojoj je preko 400 posetilaca imalo priliku da od HP stručnjaka sazna o najnovijim proizvodima, rešenjima i uslugama.

“HP je jedna od prvih stranih kompanija koja je došla u Srbiju nakon sankcija. Kada je kompanija 2002. godine počela da radi, na našem tržištu je imala 5 zaposlenih, a danas je taj broj povećan za 20 puta i trenutno u HP-u ima oko 100 zaposlenih. S ponosom ističem da su svi zaposleni lokalni stručnjaci. Promet je na godišnjem nivou dostigao 100 miliona dolara. Beležimo rast u svim segmentima poslovanja, počev od segmenta vezanog za grafiku i štampu, preko grupe za personalne sisteme, do grupe koja se bavi uslugama, konsaltingom i implementacijom kompleksnih rešenja” rekao je Miloš Đurković, generalni direktor kompanije HP u Srbiji.

“Posebno smo ponosni na segment poslovanja koji se bavi uslugama, održavanjem, konsaltingom i implementacijom kompleksnih rešenja. Kompletne finansije Republike Srbije se vrše na HP rešenjima. Naša rešenja koriste telekomunikacione kompanije, farmaceutske kompanije, najveće banke u Srbiji, javna preduzeća i Ministarstva” – dodao je g. Đurković.

Odlični poslovni rezultati tokom proteklih deset godina u Srbiji omogućili su HP-u da uvede nove pogodnosti za korisnike na domaćem tržištu. Počev od serija računara kao što su Pavilion i Presario, koje su namenjene kućnim korisnicima, pa do otvaranja prve HP brend prodavnice. U narednih nekoliko meseci u Srbiji će biti dostupni računari HP Envy 14 Spectre. Proizvode se u ograničenoj seriji i trenutno se prodaju samo u Nemačkoj, Velikoj Britaniji, Švajcarskoj i Ujedinjenim Arapskim Emiratima.

Grupa za grafiku i štampu je proširila svoje poslovanje, osim prodaje štampača i potrošnog materijala, potpisan je prvi MPS ugovor sa korisnikom iz javnog sektora, a takođe je potpisan i prvi ugovor vezan za optimizaciju štampe.

Tokom predavanja na HP Discover konferenciji posetioci su čuli zanimljivosti vezane su za HP strategiju, merenje IT performansi u eri Clouda, trendove u oblasti personalnih sistema, novostima iz oblasti grefike i štampe, upravljanje sistemima za štampu, portfolija servera, storidža, mrežnih rešenja itd. U demo zoni su mogli da vide najnovije HP štampače, personalne računare, storidže, mrežnu opremu, ali i da uživo prate simulaciju nekih od HP rešenja koja se uspešno primenjuju.

Pored uspešnih poslovnih projekata, HP d.o.o. se u protekloj deceniji angažovao i na projektima od posebnog značaja za društvenu zajednicu. HP veruje da tehnologije treba da budu dostupne svima kao sredstvo učenja i rada. Kako bi ovo omogućio, HP danas razvija i učestvuje u različitim filantropskim programima i partnerstvima koje pokrivaju tri ključne oblasti: obrazovanje i povezivanje zaposlenih i društvene zajednice. HP ovo primenjuje na globalnom, ali i na lokalnom nivou. Za proteklih deset godina poklonio je obrazovnim i zdravstvenim institucijama u Srbiji informatičku opremu, vrednu preko milion i trista hiljada dolara.

O kompaniji HP

Kompanija HP kreira nove mogućnosti da tehnologija ostvari značajan uticaj na ljude, preduzeća, vlade i društvo. HP je najveća svetska tehnološka kompanija sa portfolijom koji obuhvata proizvode i rešenja za štampu, personalne računare, softver, usluge i IT infrastrukturu, koji rešava probleme korisnika. Za više informacija o HP-u (indeks HPQ na Njujorškoj berzi) posetite www.hp.com.