Nova serija Intel® SSD 910 pruža visoke performanse, izdržljivost i pouzdanost za centre podataka i skladištenje u cache memoriji

Nova serija diskova Intel 900 SSD proširuje liniju SSD proizvoda sa PCIe Interface SSD za brže skladištenje podataka

SANTA KLARA, Kalifornija, 12. april 2012 – Kompanija Intel predstavila je danas Intel® SSD diskove serije 910 (Intel® SSD 910 Series). Ovi SSD diskovi visokih performansi odgovoriće na rigorozne zahteve centra za skladištenje podataka nastalih usled razvoja cloud računarstva, virtualizacije i online transakcija.

Intel SSD 910 donosi brže performanse skladištenja, izdržljivost i pouzdanost koji su neophodni za performanse aktuelnih centara podataka. Poseduje tehnologiju Intel High Endurance i optimizovanu multi-level cell (MLC) 25-nanometarsku NAND fleš memoriju, koja omogućava do 10 disk zapisa dnevno za period od 5 godina ili 30 puta poboljšanu izdržljivost* u odnosu na standarne fleš prizvode zasnovane na MLC.


Intel SSD serija 910 zasnovana je na PCIe i nudi lako instaliranje, jednostavno povećanje kapaciteta servera, koji ne zahteva izmene u postejećem dizajnu servera. Može biti korišćena za čuvanje i skladištenje, kao i obradu aktuelnih fajlova visokih performansi i pristupanje bitnim podacima. Jedan Intel 910 SSD disk može zameniti više 15K rpm hard diskova (HDDs) kako bi ne samo uštedeli na prostoru i potrošnji energije, već i da bi poboljšali sekvencijalne performanse i skladišnu skalu, i smanjili latenciju. Napravljen je uz pomoć Intel kontrolera i Intel SSD upravljačkog softvera. Softver je optimizovan za manje habanja i obuhvata NAND redukciju grešaka i sistem za upravljanje greškama.

„Intel SSD 910 kompletno je rešenje na svim poljima: visoke performanse, izdržljivost i pouzdanost, što ga čini idealnim za zamenu I/O-intenzivnih HDD diskova,” rekao je Rodžer Pin, direktor SSD marketinga data centara za Intel Non-Volatile Memory Solutions Group. „Kao lider u SSD tehnologiji, IT profesionalci za centre podataka mogu imati poverenje u ovo SSD rešenje koje poseduje Intel-ov kvalitet, pouzdanost i tehničku podršku.”

„Supermicro blisko sarađuje sa vodećim kompanijama u oblasti tehnologije kako bismo svojim klijentima ponudili Data Center Optimized (DCO) serverska rešenja sa najboljim performansama i najviše efikasnosti,” rekao je Tau Leng, generalni menadžer za odeljenje Računarstva visokih performansi u kompaniji Super Micro Computer Inc. „Sa Intel SSD 910 serijom, serverski sistemi mogu postići više nivoe iskorišćenosti procesora kako bi iskoristili povećanje procesorske snage naprednih proizvoda kao što je Intel® Xeon® E5-2600 serija procesora.”

Performanse Intel SSD 910 serije od 800GB uključuju 2 gigabajta u sekundi sekvencijalnog čitanja i 1 gigabajt u sekundi pisanja, do 180.000 4K čitanja ulazno-izlaznih operacija u sekundi (IOPS) i 75.000 4K pisanja (IOPS). Dolaze sa kapacitetom od 400GB i 800GB. Proizvod će biti u prodaji sredinom 2012.godine.

Cena Intel SSD 910 od 400GB je 1.929 dolara i 3.859 dolara za disk kapaciteta 800GB. Poseduje 5 godina garancije. Detalje o garanciji možete naći na adresi: www.intel.com/support/ssdc/hpssd/sb/CS-029645.htm

Da biste preuzeli multimedijalne materijale posetite www.intel.com/newsroom/ssd. Za više informacija o Intel SSD diskovima posetite www.intel.com/go/ssd ili posetite Intel na Twitter-u (@intelssd) i Facebook-u (www.intel.com/go/ssdfacebook ili communities.intel.com).

O kompaniji Intel

Intel (NASDAQ: INTC), svetski lider u oblasti inovacija u računarskoj industriji, razvija tehnologije, proizvode i pokreće inicijative koje služe kao osnova računarskih uređaja. Dodatne informacije o kompaniji Intel dostupne su na http://www.intel.com/pressroom/ i blogs.intel.com.

Intel i Intel logo zaštićenu su brendovi kompanije Intel Corporation u SAD-u i drugim zemljama.

* Druga imena i brendovi mogu biti vlasništvo drugih kompanija.

newsmaster