Kaspersky Lab širi svoje prisustvo na Balkanu

Kaspersky Lab sa zadovoljstvom objavljuje početak partnerstva sa kompanijom Arrow Enterprise Computing Solutions, međunarodnom kompanijom koja će postati još jedan distributer proizvoda ovog ruskog brenda u Srbiji, Hrvatskoj, Sloveniji i Albaniji. Širenje partnerske mreže deo je planova kompanije Kaspersky Lab kako bi se u čitavom regionu uvećalo njeno prisustvo u segmentima rešenja za mala i srednja preduzeća kao i korporacije.

“Naši proizvodi su veoma popularni na Balkanu, gde smo među tri najveće kompanije koje se bave antivirus programima. Singi, stalni partner kompanije Kaspersky Lab u regionu, takođe navodi da naš brend uživa visok nivo prepoznatljivosti,” kaže Andrey Slobodyanik, generalni direktor kompanije Kaspersky Lab za Istočnu Evropu. “Istovremeno, sazrevanje ovog tržišta otvara nove mogućnosti za razvoj poslovanja i neophodno je proširivanje naše partnerske mreže, što je, s obzirom na brzi porast zahteva i potreba naših klijenata, od presudne važnosti.”

Novi partner će se fokusirati na prodaju korporativnih rešenja kompanije Kaspersky Lab u četiri zemlje balkanskog regiona. “Arrow ECS je dobro poznat i cenjen distributer koji je specijalizovan za snabdevanje korporativnog i MSP sektora. Njihov portofolio uključuje bezbedonosna rešenja za korporativne mreže i virtuelizaciju. Tim Arrow ECS sertifikovanih stručnjaka podrazumeva mogućnost pružanja tehničke podrške visokog kvaliteta. Takođe, nastavljamo našu blisku saradnju sa kompanijom Singi, koja distribuira kompletnu liniju naših prozvoda, i za kućne i za korporativne korisnike,” kaže Slobodyanik.

“Vidimo veliki potencijal za promovisanje korporativnih Kaspersky Lab proizvoda u regionu,” kaže Dino Novak, Menadžer poslovne jedinice, Security Solutions za Južnu i Istočnu Evropu u kompaniji Arrow ECS. “Kaspersky Lab aktivno razvija snažnu liniju poslovnih proizvoda. Prošle jeseni kompanija je predstavila svoja najnovija poslovna rešenja – Kaspersky Endpoint Security 8 i Kaspersky Security Center – a pre samo nedelju dana predstavljen je i tehnološki inovativni Kaspersky Security za virtuelizaciju. To znači da Kaspersky Lab proizvodi sada potpuno odgovaraju tekućim tržišnim trendovima i omogućavaju centralizovano upravljanje virtuelnim, fizičkim i mobilnim rešenjima, dok se pravom korišćenja, ažuriranjem i drugim IT bezbedonosnim zadacima upravlja preko jedinstvene konzole – Kaspersky Security Center.”

U okviru ovog partnerstva, Kaspersky Lab se danas pridružio Info Security Day manifestaciji namenjenoj korisnicima, pod pokroviteljstvom Arrow ECS, koja se po 4. put organizuje u Beogradu. Vladimir Udalov, viši direktor marketinga proizvoda u kompaniji Kaspersky Lab, održao je prezentaciju pod nazivom “Virtualna bezbednost: Mitovi i Realnost”, tokom koje je posetioce upoznao sa najnovijim IT trendovima u domenu bezbednosti i virtuelizacije.

 

O kompaniji Kaspersky Lab

Kaspersky Lab je najveća kompanija koja se bavi proizvodnjom antivirus programa u Evropi. Pruža neka od, u svetu najpoznatijih, momentalnih zaštita od IT bezbedonosnih pretnji koje uključuju viruse, spyware, crimeware, haking, fišing, i spamovanje. Kompanija je rangirana među četiri najbolja svetska proizvođača bezbedonosnih rešenja za krajnje korisnike. Kaspersky Lab proizvodi pružaju superiorne rezultate u otkrivanju infestacije kao i jedan od najbržih rokova odziva na nove izazove bilo da je reč o kućnim potrebama, MSP, velikim kompanijama ili mobilnom računarskom okruženju. Kaspersky® tehnologija se takođe koristi širom sveta u prozvodima i uslugama vodećih industrijskih IT provajdera bezbedonosnih rešenja. Saznajte više na www.kaspersky.com . Za najnovije informacije o antivirusima, anti-spyware, anti-spam i drugim IT bezbedonosnim pitanjima i trendovima, posetite www.securelist.com.

 

 

O kompaniji Arrow ECS

Arrow Enterprise Computing Solutions (ECS), poslovni segment kompanije Arrow Electronics (NYSE: ARW), je međunarodni distributer za IT channel prodaju specijalizovan za pružanje poslovnih i računarskih proizvoda, usluga i rešenja cenjenim prodavcima, sistem integratorima, i nezavisnim proizvođačima softvera. Širom Evrope, Bliskog Istoka i Afrike (EMEA), Arrow ECS ima jedinstveno geografsko prisustvo u 27 zemalja.

newsmaster