Oracle Akademija nudi Java trening za preko 110 nastavnika širom Evrope

Nova trening inicijativa i u Crnoj Gori, od koje će beneficirati studenti univerzitetskog nivoa; Promoviše razvoj visoko-kvalifikovane IT radne snage

Maj 8, 2012

Vijesti-činjenice
 Više od 110 nastavnog osoblja iz 6 zemalja širom Evrope, učestvovaće u novom unaprijeđenom trening programu, fokusiranom na Java programiranje, a kao dio kontinuirane posvjećenosti Oracle Akademije da priprema studente za karijere 21. vijeka.

 Nastavno osoblje koje bi učestvovalo trenutno predaje na Naprjednom Programu Kompjuterskih Nauka Oracle Akademije, koji studentima obezbjeđuje vitalne biznis i tehnološke vještine za kojima postoji potražnja u globalnoj ekonomiji.

 Edukatori koji će učestvovati u treninigu dobiće priliku da steknu nove tehnološke vještine koristeći Javu, jedan od vrhunskih programskih jezika širom svijeta, sa preko 9 miliona razvojnih programera, i da na taj način uvećaju kvalitet svog nastavnog programa. Dodatno, učesnici koji uspješno završe trening imaće mogućnost da steknu Oracle sertifikat.

 Treninzi će se održavati tokom maja i juna u Njemačkoj, Crnoj Gori, Poljskoj, Rumuniji, Švajcarskoj i Velikoj Britaniji.


 Ovi treninzi će pomoći u promovisanju razvoja visoko-kvalifikovane IT radne snage koja će odgovoriti na potrebe lokalne industrije, kao i podržati rast Oracle Akademije u regionu.

 Oracle Akademija dosježe preko 1,5 milion studenata u 95 zemalja. U Evropi, na Bliskom Istoku, i u Africi (EMEA region) Oracle Akademija podržava 2.900 edukativnih institucija i 612.600 studenata u 60 zemalja.

 Oracle Akademija je nedavno objavila svoj novi Java kurikulum (http://www.oracle.com/us/corporate/press/1534490) da pomogne buđenje i produbljenje interesovanja studenata za kompjuterske nauke, kao i da pomogne studentima da razviju industrijski relevantne vještine u 21. vijeku.

Citati

 “Malo predmeta će studentima otvoriti toliko vrata u 21. vijeku, kao što to čine kompjuterske nauke i inženjering, te je od vitalnog značaja da studente uključimo u ove oblasti na smislen način,” rekla je Alison Derbenwick Miller, Potpredsjednica Oracle Akademije. “Kao upravitelj Jave i lider u tehnološkoj industriji, Oracle je u jedinstvenoj poziciji da ponudi edukatorima inovativne i sveobuhvatne profesionalne razvojne kurseve, kako bi im pomogao u vođenju studenata u razvijanju znanja i ekspertiza potrebnih u karijerama u potražnji danas i u budućnosti.”

Za više detalja pogledati:

 About the Oracle Academy

 Oracle Academy Introduces New Java Curriculum

O ORACLE AKADEMIJI
Oracle Akademija pruža kompletan portfolio softvera, kurikuluma, hosting tehnologije, trening osoblja, podršku i sertifikovane izvornike za predavanja, za sekundarne i više obrazovne ustanove. Nastavnici mogu da uvrste ove izvornike u kompjuterske nauke i biznis programe, osiguravajući time da će student steći industrijske relevantne vještine prije nego što stupe na tržište rada. Oracle Akademija podržava preko 1,5 miliona studenata u 95 zemalja. Da saznate više, posjetite www.oracle.com/academy

O Oracle-u

Oracle kreira hardver i softver tako da rade zajedno kako na Internetu (cloud), tako i u Vašem data centru. Za više informacija o Oracle (NASDAQ:ORCL) posjetite: www.oracle.com

Zaštitni znaci:

Oracle i Java su registrovani zaštitni znaci kompanije Oracle i/ili njenih partnera. Druga imena mogu biti zaštitni znaci njihovih vlasnika.

newsmaster